Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Drie mijlpalen voor KIDD

afronding KIDD-schooljaar

KIDD kijkt met veel plezier terug op het afgelopen schooljaar waarin intensief werd samengewerkt met 24 Almeerse scholen en culturele partners uit de stad. Vlak voordat de zomervakantie losbarst werden 3 mijlpalen bereikt: het tweede jaar van de KIDD+ Arteweek, de allereerste KIDD-nieuwsbrief en het nieuwe lesblok Blote Schoenen - speciaal ontwikkeld voor alle 38 kleutergroepen in de laatste KIDD-masterclassperiode.


KIDD+ Arteweek Vorige week deden 90 tweedejaars VMBO van het Arte College mee aan de KIDD+ Arteweek, door BonteHond georganiseerd in samenwerking Poppodium de Meester en Kunstlinie Almere Flevoland. Na een kunstkijkroute door de stad waarin leerlingen kennismaakten met theater, architectuur en muziek werkten ze een week lang op locatie. Aan het eind van de week presenteerden de leerlingen hun werk in een multidisciplinaire EXPO op school.


Blote Schoenen Samen met Almeerse kunstenaar Mira Ticheler ontwikkelde KIDD Blote Schoenen: een programma voor de kleuters over sporen in de natuur. Leerlingen onderzoeken de structuur van natuurlijke materialen zoals bladeren en takjes die ze hebben gevonden op het schooljaar. In de masterclass wordt hier een voelpad van gemaakt, waar ze met blote schoenen overheen mogen lopen.


Ook werd vlak voor de zomervakantie de allereerste digitale KIDD-nieuwsbrief verstuurd. Een première! Wil je deze ook ontvangen? Stuur dan een mailtje naar kidd@bontehond.net.

19 juli 2018
Laden