Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Niet in de BIS maar wel op TV

het Nieuwsuur-item

Onze aanvraag om voor landelijke subsidie in aanmerking te komen, is afgewezen. Voor BonteHond zou een plek in deze culturele basisinfrastructuur (BIS) de kers op de taart zijn. We zouden vier jaar lang bijzonder jeugdtheater voor alle kinderen in Almere toegankelijk kunnen maken. Gelukkig is BonteHond niet afhankelijk van deze subsidie. 


Na maanden zwoegen op het schrijven van een subsidieaanvraag voor een plek in de culturele basisinfrastructuur (BIS) van 2017-2020 kwam 19 mei het “verlossende” woord van de Raad voor Cultuur. Er waren in Nederland 12 jeugdtheatergezelschappen die een aanvraag voor Rijkssubsidie hebben ingediend. Jammer genoeg adviseert de Raad voor Cultuur om BonteHond geen subsidie toe te kennen vanwege geografische spreiding. Ondanks dit advies is de Raad voor Cultuur lovend over BonteHond en onderschrijft ze het belang van jeugdtheater in de provincie Flevoland. Het is jammer dat we geen plekje in de BIS hebben veroverd, maar we gaan onze stinkende best doen om dat in 2020 wel te doen!


Naar aanleiding van het advies van de Raad voor Cultuur maakte het programma Nieuwsuur een uitzending waarin BonteHond werd uitgelicht. Onze zakelijk leider Roeland Dekkers spreekt vol verve over wie wij zijn, wat we doen en waar we voor gaan! Uitzending gemist? Bekijk hem hier.

1 juni 2016
Laden