Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Maurits van den Berg

acteur

Maurits van den Berg (1983) studeerde in 2007 af als acteur/theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij won met de familievoorstelling Gasten, gemaakt en gespeeld met Sacha Muller en Sjors Stassen voor Toneelschap Beumer & Drost, de Zilveren Krekel voor ‘beste productie’. Verder speelde hij bij o.a. Oostpool, De Toneelmakerij, NNT, NTjong en Growing up in Public. Daarnaast is hij de compagnon van toneelschrijver Rik van den Bos en vormen zij samen het gezelschap BERG&BOS. Ze maken locatievoorstellingen voor o.a. Oerol, Over het IJ en de Karavaan. In 2013 ging hun eerste zaalproductie ‘Drive-in’ in première in samenwerking met Bellevue Lunchtheaterproducties. Die voorstelling is genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2014. Komend seizoen gaat hun nieuwe voorstelling Een coming of age voor bejaarden op tournee.


Contact


Website: http://www.tgbergenbos.nl

Maurits
van
den
Berg
acteur
“Joep Hendrikx speelt de kwetsbare en dappere Joep zonder larmoyant te worden en niet zonder intelligentie. Maurits van den Berg speelt alle bijrollen, van de pestkop (razend echt), tot de moeder (erg leuk) en haar psychotherapeut (glibberig eng) en is met zijn spel in staat de hele voorstelling over te nemen.” *** (Pieter Rings)
Theaterkrant over Maurits van den Berg
sept 2015
Maurits van den Berg en Job Raaijmakers spelen het tweetal met gevoel voor overdrijving, daarbij geholpen door het stripachtige geluidsdecor van componist Wim Conradi. Raaijmakers speelt zijn schoorvoetende underdogpositie vet uit en Van den Berg gaat net dat irritante maar zeer herkenbare tikje te ver in zijn begrip voor de jaloezie van zijn collega.
Theaterkrant over Maurits van den Berg
mrt 2018
Slapstick vereist vooral een knappe timing. Job Raaijmakers en Maurits van den Berg zijn daar in regie van René Geerlings enorm bedreven in.
Annette Embrechts, De Volkskrant over Maurits van den Berg
mrt 2018
Regisseur René Geerlings krijgt het voor elkaar zijn acteurs ieder twee personages door elkaar heen te laten spelen. De lompe Man van Steen (Maurits van den Berg) is een ander mens dan de helpdeskmedewerker die zich aan de telefoon moet laten uitkafferen. De onzichtbare verpleegster Sonja (Lisa Groothof) durft in haar leren pak overal op af te gaan. En Ron (Sacha Muller) voelt zich in zijn witte overall eenzaam en nutteloos, maar offert zich op in zijn rol als Koning.
Theaterkrant over Maurits van den Berg
sept 2018
educatie bij legends
Laden