Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

BonteHond neemt het thema autonomie onder de loep in de voorstelling Dit vind jij leuk

De theatervoorstelling gaat op zondag 11 februari in première bij Kunstlinie in Almere

Geen kind, volwassene en zelfs organisatie ontkomt er meer aan: algoritmes. Als deze algoritmes sturend zijn in wat wij zien, in hoeverre maken wij dan zelf nog autonome keuzes? In de voorstelling Dit vind jij leuk (8+) zoomen we in op bovenstaande vraag.


In een tijd waarin sociale media en de daaruit voortvloeiende data alles bepalend is voor hoe wij als maatschappij denken en ons gedragen, is het moeilijker dan ooit om eigen keuzes te maken. In het dagelijks leven vliegen de trends je om de oren. Dit is terug te zien in de voorstelling waarin de spelers Roosmarijn Luyten, Tristan Esajas en Julie Boellaard stoeien met vluchtige TikToktrends. Ze zijn zoekende naar bevestiging, waardering en erkenning en proberen ondertussen hun eigen identiteit te behouden.


Faas en Bollmann over de voorstelling: “Het idee voor deze voorstelling is ontstaan na het zien van verschillende talentenshows. Het viel ons op dat publieksreacties bepalend zijn. En dit is in het echte leven vaak ook zo. Jammer genoeg kan je het vrijwel nooit goed doen. Je bent al snel te veel of te weinig, die lijn is ontzettend dun. Door alle vinkjes waar je aan moet voldoen lijkt het niet meer uit te maken wie je echt bent en wat je zelf vindt. Je eigen smaak is daarmee ondergeschikt aan imago.”


Zondag 11 februari gaat Dit vind jij leuk (8+) in première bij Kunstlinie. Daarna toert de voorstelling tot en met 2 juni 2024 door heel het land. Van 1 mei t/m 26 mei is de voorstelling exclusief te zien bij theater Bellevue. Het is voor het eerst dat theater Bellevue een jeugdgezelschap uitnodigt voor hun bekende lunchtheater-concept.


CONCEPT & REGIE: Judith Faas & Pieternel Bollmann REGIEASSISTENTIE: Millie Lijbers TEKST: Eva Toorop SPEL: Roosmarijn Luyten, Tristan Esajas a.k.a. Mystic, Julie Boellaard STEM: Henke Tuinstra MUZIEK: Tristan Esajas a.k.a. Mystic LIEDTEKSTEN: Roosmarijn Luyten DECOR EN LICHTONTWERP: Vasilis Apostolatos KOSTUUM: Sergio Cruz PRODUCTIE: Maira Martinez TECHNIEK: Allard Vonk & Thijs Voorn


Kaarten voor de première zijn hier verkrijgbaar. De volledige speellijst bekijk je hier.

8 feb 2024
Laden