Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

GENERATIE BINNEN

PREMIÈRE IN ALMEERSE BIOSCOOP EN OP SCHOOL

Samen met educatietak KIDD (Kunst Is Dichterbij dan je Denkt) bedachten we tijdens de Coronacrisis Generatie Binnen: een alternatieve groep 8 musical die leerlingen thuis, vanachter hun beeldscherm, samen konden maken en opvoeren. Op 1 juli gingen de musicalfilms in première. Voor sommige leerlingen op een wel heel bijzondere plek: in de grote zaal van de Kinepolis-bioscoop in Almere-Stad.

 

Digitale eindmusical: coronaproof alternatief

Hoe maak je een eindmusical ten tijde van corona? Veel scholen zaten dit jaar met de handen in het haar. Samen repeteren op school kon lange tijd niet. BonteHond en KIDD bedachten daarom een alternatief. Met een interactief script vol regieaanwijzingen, instructievideo’s en danstutorials konden leerlingen vanuit huis repeteren. Leerlingen namen zelf korte video’s op, die strak gemonteerd werden tot een eindmusical per klas op film. Dankzij een samenwerking met Collage en FleCk deden er 14 klassen uit Almere en Lelystad mee.

 

Digitaal proostmoment

Op 1 juli waren alle musicalfilms af. Er werd een digitaal proostmoment georganiseerd waar de deelnemende klassen samen met de makers het eindresultaat konden vierden. Al videobellend kwam iedereen bij elkaar, om daarna zelf hun eigen film te bekijken. Voor sommige scholen gebeurde dat niet op school, maar op groot scherm in de bioscoop.

Achtstegroepers van basisschool de Vuurvogel namen zelf het initiatief en belden de bioscoop op. En met succes! Samen met hun ouders liepen ze op 1 juli over de rode loper de bioscoopzaal in. Voor leerlingen van basisschool Het Kristal was het nog een verrassing. Sabrina Meerwijk (leerkracht groep 8): ‘Voor onze klas gaan veel leuke dingen niet door. Geen kamp, geen traditionele musical, niet wennen op de middelbare school. We wilden de kinderen toch een leuk afscheid geven. Zo ontstond het idee om de film te vertonen op groot scherm, in de bioscoop. Zo’n afscheid verdienen de kinderen zeker!’.

 

Omroep Flevoland woonde de première in de bioscoop bij en maakte dit item over deze leuke dag. Bekijk het item hier.


Concept en idee: Judith Faas

Concept en regie: Fiona Kelatow

Tekst: Caro Goldenbelt

Compositie: Jeske de Blauw

Choreografie: Serano Pinas

Videoconcept: Hardzout

Inhoudelijke redactie: Anne Wiersma

Vormgeving: KochxBos Studio

Productie: Kelly de Briais Backer

Coproductie: Theatergezelschap BonteHond en KIDD

Mede mogelijk gemaakt door: FleCk en Collage Almere

 

Klik hier voor meer informatie.

3 juli 2020
Laden