Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Hier zit niemand op te wachten tour gestart

Een voorstelling voor alle jongeren van tien tot honderd jaar

Vrijdag 10 februari ging de voorstelling Hier zit niemand op te wachten in première en daarmee is de tour door de rest van het land van start gegaan.


In een wereld waar succes gelijk staat aan een zinvol bestaan en het behalen van doelen eenieder de hele dag achtervolgt, is de waarde van verveling, onzinnigheid en dingen die nergens op slaan compleet verloren gegaan. Zonde, want juist deze ruimte brengt inspiratie, ook in kunst. Daarom hebben BonteHond en orkater de handen ineengeslagen om een ode te brengen aan het nutteloze.


De voorstelling tourt tot 16 april door het land en is te zien in Amsterdam, Amersfoort, Purmerend, Den Haag, Breda, Rotterdam, Haarlem, Menen, Zwolle, Tilburg, Drachten en Alkmaar.


Voor het eerst werken BonteHond en orkater samen en doorbreken daarmee de tweedeling tussen jeugdtheater en theater voor volwassenen. Hier zit niemand op te wachten is een voorstelling gemaakt zonder leeftijd in gedachten en geschikt voor jongeren van tien tot honderd jaar. Over de samenwerking tussen BonteHond en orkater zegt artistiek leider Judith Faas (BonteHond): "Bij BonteHond ervaren we dat volwassenen vaak verbaasd zijn over hoe leuk zij jeugdtheater vinden en de voorstellingen van orkater sluiten door hun energieke muzikaliteit ook erg aan bij de belevingswereld van jongeren. Omdat we nog steeds best wel in hokjes denken -voor wie wat geschikt is-, loopt het publiek soms een voorstelling mis die juist bij ze past. Dus maken wij Hier zit niemand op te wachten, want dat past natuurlijk bij iedereen."
15 feb 2023
Laden