Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

KIDD, Gemeente Almere en Collage Almere brengen ode aan Almeerse leerkrachten met Groot Almeers Juffenfeest

Voorstelling en Feest rondom Juffenballet op 25 januari

Stakingen, stapels nakijkwerk, een eindeloze stroom aan formulieren en vergaderingen… Juffen en meesters hebben het druk! KIDD, Gemeente Almere en Collage Almere brengen daarom een ode aan de leerkracht en nodigen álle leerkrachten die werken in Almere uit voor een Groot Almeerse Juffenfeest. Natuurlijk zijn meesters ook van harte welkom!

Speciaal voor de leerkrachten wordt er rondom de voorstelling Juffenballet een feest georganiseerd. Zij zijn allemaal als VIP’s uitgenodigd voor een avondje uit in KAF. De grote zaal van KAF zal die avond vol zitten met leerkrachten die naar de juffen uit Juffenballet kijken. Daarna dansen zij hun eigen Juffenballet in de foyer, inclusief een spannend randprogramma!

Regisseur René Geerlings liet zich voor deze voorstelling inspireren door de actuele, nijpende onderwijskwesties: ‘’Zoals wij allemaal weten staat het onderwijs onder grote druk. Remedial teachers, leerlingvolgsystemen, foutenanalyses, registratieformulieren, managementcontroles, deskundigheidsbevordering en prestatiebonussen, allemaal ingewikkelde termen waarmee de onderwijzer lam geslagen wordt. Voor spelen is op school nog maar weinig ruimte. Terwijl onderzoek heeft uitgewezen dat spelen onmisbaar is voor de ontwikkeling van een kind. En wat voor juffen krijg je als je de druk om te presteren steeds groter wordt? Ik vond het de hoogste tijd om dit nijpende probleem als startpunt te nemen voor een familievoorstelling, een ode aan de fantasie.’’

Juffenballet is een pleidooi voor het belang van spelen en het aanpakken van prestatiedruk in het onderwijs. En vanuit diezelfde gedachte wordt ook het Groot Almeerse Juffenfeest georganiseerd!


Werk jij in het Almeerse onderwijs maar heb je de uitnodiging gemist? Mail gerust naar kidd@bontehond.net


19 dec 2019
Laden