Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

KIDD PodKast en Lab

Dag van de Cultuureducatie Flevoland

Woensdag 7 november stond KIDD op de vijfde editie van de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie. Een inspiratiemiddag voor leerkrachten, schoolleiders en cultuuraanbieders met dit jaar als thema ‘magische momenten in cultuuronderwijs’.


Lab voor Kre-Activiteit

In een theatraal onderzoekslab – het FOEI-decor werd uit de kast getrokken – werd creativiteit onderzocht door hoofdonderzoeker Job Raaijmakers en 6 onderzoeksassistenten: leerkrachten en PABO-studenten uit het Almeerse onderwijs. In het eerste experiment werden de deelnemers onderverdeeld in de rol van proefkonijn of observant. Daarna kon het onderzoek beginnen, waarbij praktijkvoorbeelden uit KIDD en de klas werden gedeeld. Een vernieuwende workshop waarbij ook de observanten uiteindelijk op het podium stonden.

 

KIDD PodKast  

Om dit mysterieuze hokje konden bezoekers van de Dag van Cultuureducatie niet heen: de KIDD PodKast. Drie weken geleden werden leerlingen van basisschool de Heliotroop en Cascade hierin geïnterviewd over kunst. Tijdens de Dag van de Cultuureducatie konden bezoekers luisteren naar magische momenten van kinderen of zelf hun eigen kunstervaringen delen. Componist Wim Conradi maakte van al deze inspirerende uitspraken een spannende soundscape en een aantal podcast-afleveringen. Nieuwsgierig? Beluister ze nu via de video's hiernaast of op de KIDD-website.

13 nov 2018
Laden