Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Kunstparade met 300 Almeerse leerlingen voor tienjarig bestaan leerlijn KIDD

KIDD nodigt alle inwoners van de stad uit voor parade op 12 mei in Almere Centrum

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de doorlopende leerlijn Kunst is Dichterbij dan je Denkt (KIDD) trekken 300 kinderen met een parade door Almere Centrum. Voor het eerst hebben groepachtleerlingen hun gehele basisschoolloopbaan de Almeerse kunst- en cultuurleerlijn gevolgd. Tijdens deze feestelijke parade presenteren tien basisscholen vanuit verschillende disciplines een eindperformance.


KIDD wil kinderen met een open blik naar de wereld om zich heen leren kijken en ze bewustmaken van kunst en cultuur uit hun eigen omgeving. Ze laten ontdekken dat kunst onderdeel is van het leven, de straat en de stad waarin je woont. Dat kunst dichterbij is dan je denkt, ook in de jonge stad Almere. Vanuit dit gegeven is KIDD tien jaar geleden gestart met enkele deelnemende basisscholen in het eerste jaar. Inmiddels wordt het educatieprogramma aangeboden aan 27 basisscholen en 4 middelbare scholen door theatergezelschap BonteHond en Collage Almere.

 

KIDD werkt nauw samen met Almeerse culturele instellingen als Kunstlinie, De Nieuwe Bibliotheek, 2turvenhoog, Kleur in Cultuur, Corrosia, ASJO, Kunst is Leuk en Museum M. Ook is KIDD een springplank voor beginnende (lokale) kunstenaars die vanuit alle kunstdisciplines al tien jaar lang kinderen inspireren met kunst en cultuur uit hun eigen stad. De eerste generatie leerlingen die hun hele basisschoolperiode structureel deze unieke Almeerse leerlijn volgde, gaat nu van school.

 

Op donderdag 12 mei wordt stilgestaan bij deze mijlpaal. Maar liefst 10 deelnemende basisscholen met in totaal 300 kinderen komen samen en zullen onder begeleiding van kunstenaars de disciplines theater, dans en beeldende kunst vertegenwoordigen. Vanuit 3 windrichtingen start de parade op het Stadshuisplein en eindigt het spektakel op de Esplanade. Het programma van de parade zit vol met kunstpresentaties, interviews met kinderen en leerkrachten en een verbluffende flashmob.

 

Na de parade maakt KIDD zich op voor het nieuwe schooljaar om nieuwe kunst- en cultuuractiviteiten voor Almeerse basis- en middelbare scholen te organiseren en wordt en reikhalzend uitgekeken naar de volgende tien jaar.

 

Alle Almeerders zijn welkom op 12 mei om 13.00 uur op het Stadhuisplein om mee te lopen en de Almeerse kinderen te bewonderen bij de KIDDParade. Meer informatie over KIDD is te vinden op de website: https://www.kunstisdichterbijdanjedenkt.nl/


Fotografie: Vera van Duivenvoorden

2 mei 2022
Laden