Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

MEIDEN VAN 13: podcast voor Theater na de Dam

Omdat de voorstelling voor Theater na de Dam dit jaar helaas niet in het theater kon plaatsvinden hebben makers Sandy Pieterse, Lisa Groothof en Roeland Dekkers samen met de jongeren hun ideeën omgevormd tot de Podcastserie MEIDEN VAN 13 die op 4 mei zal worden gepubliceerd, met op 5 mei om 16:00 uur een openbaar luistermoment in ZOOM.


OVER DE PODCAST

Een theatrale documentaire podcastserie waarin vijf tienermeiden op een filosofische wijze invulling geven aan het begrip Vrijheid. Ze waren bezig om een theatervoorstelling te maken over 75 jaar vrijheid na de oorlog, maar midden in het proces werd ineens door corona hun eigen vrijheid beperkt. Hoe denken zij hier over 75 jaar aan terug? Wat willen ze zich herinneren? Wat willen ze zo snel mogelijk vergeten? En hebben ze nu nog meer empathie voor de mensen die zij spraken die 75 jaar geleden de oorlog hebben meegemaakt? Deze podcast wordt een overlevering voor de jongeren die over 75 jaar een theatervoorstelling gaan maken over de coronacrisis. Wat mag er niet ontbreken en vergeten worden?

Tijdens het openbare luistermoment zullen makers en betrokkenen, samen met iedereen die interesse heeft, de podcast luisteren. Deelnemen aan het luistermoment kan op 5 mei om 16:00 uur via deze link.

Houdt onze social media kanalen in de gaten voor actuele informatie over de podcast en première.

 

OVER THEATER NA DE DAM

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Elk jaar spelen gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

 

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten, ook dit jaar ondanks alles, meer dan 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog, maken zij - in heel veel verschillende vormen -  iets waardevols en staan daarmee niet alleen bij het verleden stil, maar ook bij de ingewikkelde tijd waarin we nu leven

30 apr 2020
Laden