Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Minister cultuur bezoekt BonteHond

werkbezoek minister

Vorige week vereerde de minister van Cultuur & Onderwijs Ingrid van Engelshoven ons met een werkbezoek aan BonteHond. In de theaterexpo waar normaal leerlingen worden rondgeleid kreeg de minister alles te horen over de speciale aanpak van BonteHond met betrekking tot kunst, educatie en talentontwikkeling. Daarna nodigden we haar uit in onze mini-bioscoop. Zo konden we niet alleen vertellen, maar vooral laten zien wat wij aan talentontwikkeling, educatie en kunst doen. Acteurs en dansers uit de voorstelling SCHOPPEN namen de minister vervolgens mee naar de repetitiezaal om haar een scene uit SCHOPPEN te laten ervaren.

Na dit bezoek ging de minister met andere cultuurmakers in Flevoland in gesprek over de toekomst van kunsteducatie en talentontwikkeling in Flevoland. Extra bijzonder was dat deze ontmoeting van politiek en kunst ins ons gebouw plaatsvond, en we zomaar de minister in het FOEI-decor in onze theaterzaal hadden staan! En wat zijn we trots op de leerlingen van het Arte College die lieten zien wat zij in het KIDD-project A New History hebben gemaakt.


Bekijk hier de trailer van BonteHond die de minister in onze mini-bioscoop zag!


De aanwezige culturele partners waren: Theatergroep Suburbia, Corrosia, KAF, Cultuurfonds Almere, FlecK / CAF, Vis a Vis, de nieuwe bibliotheek, AJSO, Groot Wild, Who’s Next, Theaterschool Almere, Agora Lelystad, De Kubus, Kleur in Cultuur, Stichting 2, Strandlab Poort, Arte College, Gemeente Almere, Provincie Flevoland.

13 nov 2018
Laden