Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Terugblik jaarlijkse PABO Theaterweek met Windesheim Flevoland

Voor veel pabostudenten van Windesheim Flevoland is de door BonteHond georganiseerde Theaterweek het hoogtepunt van het jaar. Een week lang worden tweedejaarsstudenten ondergedompeld in workshops en masterclasses waarin ze ontdekken hoe ze kunst in de klas kunnen brengen. De workshops zijn gericht op verschillende disciplines. De studenten bouwen hun eigen decor, bewerken een script van BonteHond, krijgen techniekles en maken tot slot een eigen minivoorstelling. Dit doen ze samen met onze educatiemedewerker Sandy en studenten van Artez Zwolle voor basisscholen uit de buurt.


BonteHond werkt sinds 2013 samen met PABO Windesheim binnen KIDD, het Almeerse programma van Cultuureducatie met Kwaliteit. Een multidisciplinaire samenwerking waarbij studenten op verschillende momenten in de opleiding projecten volgen en kennismaken met theater en andere kunstvormen. In het eerste jaar bezoeken ze bijvoorbeeld een voorstelling van BonteHond met een verdiepend nagesprek. Ook krijgen ze masterclasses van kunstenaars die lesgeven voor KIDD.


Rob van Baal (stagiair educatie van ArtEZ Zwolle, gaf een workshop tijdens de Theaterweek):

‘Mij is zo bijgebleven dat zij mij vertelden dat de theaterweek een traditie was geworden op hun school. Het wordt echt gezien als de leukste week van het jaar. Mensen leven naar die week toe en vertellen lagere-jaarsstudenten hoe tof ze het hebben gevonden. Hoe leuk is het dat zo’n week kunst maken zo is geïntegreerd in hun schoolsysteem? Eén PABO student gaf zelfs aan de theaterworkshops die zij op de maandag hadden kregen te willen gebruik in zijn eigen lessen.’

29 mrt 2019
Laden