Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)
Reacties van ons publiek
Het is een ultravrolijke productie bomvol wijsheden en levenslessen met een scherpzinnige ondertoon.
De regie door Judith Faas is lekker dynamisch. Iedereen rent, springt en zwiert.
De teksten zijn gevat, maatschappijkritisch en doorspekt met zelfverzonnen rijm- en spreekwoorden.
Dook van Dijck, Sabrina NaberMacnack en Liza Panjoel vullen elkaar perfect aan in zang en dans.

HET PAROOL - Gina Miroula over SingCity
juli 2023
"Theatertip voor een kind-ouder uitje: Pak 'M van Bonte Hond. Ik ging met mijn 3-jarige dochter en we rolden allebei van de stoel van de lach. Next level playbacken plus een flinke dosis absurdisme. Gaat dat zien! (ook zonder kind)"
Jelle Brandt Corstius over PAK'M
mei 2019
@harry verspaandonk: Naar geweldige toneelvoorstelling geweest: 90‘s vs 20‘s over schaamte van kinderen over hun ouders en schaamte over… https://t.co/qPUIjHjC1M
#BONTEHOND
Regisseur Judith Faas weet creatief te spelen met de suggestie van een dorpsmenigte door vanachter ieder struikgewas een tienkoppig ensemble te laten opduiken van amateurspelers en hobbyzangers in alle leeftijden.
Theaterkrant - Annette Embrechts over SingCity
juli 2023
Thuis kroop onze zoon gelijk in de rol van journalist door het gekregen plopkapje op zijn vinger te plaatsen en vragen aan onze gezinsleden te stellen. Al gauw werd het kapje een soort ‘talkingstick’, wat ervoor zorgde dat we leuke gesprekken kregen en dat niet iedereen door elkaar praatte.
Saskia te Nijenhuis-Koetsier over PAK'M
jan 2019
@UITMAG.NL: Onder begeleiding van theatermakers bespreken kinderen in De Podcast van BonteHond verschillende thema’s als vrijhe… https://t.co/PEE25DSrnz
#BONTEHOND
Mooi zijn een escalerende discussie tussen lichaamsdelen en een choreografie met een groot doek dat iedereen gevangen lijkt te nemen. Er is ook veel muziek, zoals een prachtig lied, gezongen door Felix Schellekens, over het genot van de dagelijkse dingen (‘Ik heb dit gedaan, ik heb dat gedaan.’) en enkele punkachtige liedjes. "Alles is mogelijk, als je je angsten omarmt.
De Volkskrant - Vincent Kouters over Hier Zit Niemand op te Wachten
feb 2023
“Voor iedereen boven de drie jaar. Maar je kunt er ook gewoon heen als volwassene, want het is een subliem stuk, heel grappig en slim.”
Paulien Cornelisse over PAK'M
okt 2018
@I Love Theater: Theatergezelschap BonteHond presenteert:WINTER PRAATJE – Een theatrale route rond (online) eenzaamheid https://t.co/AEDww3tzJa
#BONTEHOND
Collagevoorstelling speelt met omkering: er zit niemand op je te wachten! Heerlijk!
De Volkskrant - Vincent Kouters over Hier Zit Niemand op te Wachten
feb 2023
Zelf vond ik dat er in deze voorstelling een duidelijke verhaallijn was. Dat vind ik altijd fijn. Er zaten leuk grappen in en een heel groot compliment aan hoe deze acteurs in de hitte (het was echt super heet op de locatie, in de middag in de zon en 36 graden) alsnog zo'n super mooie en gave voorstelling hebben neergezet. Deze voorstelling is zeker een aanrader voor mensen die nog niet weten waar ze heen willen gaan.
Robbe(12 jaar) over IK
aug 2018
@MusicalNieuws: Theatergezelschap BonteHond maakt voorstelling WIEDEEDHET voor waarom-vragers https://t.co/E0fgh95p8a https://t.co/Mrdk49P7nq
#BONTEHOND
“De mooiste scène gaat over eerste keren. Eerst lijkt die over jou te gaan, dan over je ouders. En ineens snap je: zij waren vroeger net als jij en jij wordt onvermijdelijk zoals zij.”
Kidsweek – Maartje Dammers over 90'S VS 20'S
okt 2022
Prachtige voorstelling die zowel kleuters als volwassenen op hun stoel houdt, maar er zeker niet aan vastlijmt. Wat een prachtige vondsten op het gebied van taal, beweging, mimiek en decor. De eenvoud maakt er ook een sterke voorstelling van. Ook met een prima spanningsboog van 45 minuten. zo hoort theater kortom te zijn!
Albert Dorrestein over DRIE
mei 2018
@I Love Theater: Theatergezelschap BonteHond maakt voorstelling WIEDEEDHET voor waarom-vragers https://t.co/d7ghhBOPYH
#BONTEHOND
“Bij deze voorstelling lijkt het eerder of je op een schoolfeest terecht bent gekomen, dan in het theater. Uit de booth van dj Jollyfish klinken bekende hits van toen en nu. En er wordt volop gedanst. Eigenlijk zou je best mee willen doen, maar met je ouders erbij en al die vreemde ogen op je gericht… En bam, nog voor de voorstelling echt is begonnen, heeft-ie je eigenlijk al te pakken. Want dit is precies waar 90’s vs 20’s over gaat. Schaamte.”
Kidsweek – Maartje Dammers over 90'S VS 20'S
okt 2022
Wat een cadeautje!!
Onze mannen van 3 en 4 vonden het geweldig en ik vond het betoverend. Hoe bijzonder en super knap, die balans tussen veel en weinig met een reusachtig resultaat!
Thankzz!
Adolé over DRIE
mei 2018
@René Geerlings: De teaser van WIEDEEDHET. Komt dat zien, mijn laatste voorstelling bij BonteHond wordt super leuk... denk ik! https://t.co/Ttuzt3NHoK
#BONTEHOND
“Ouders die dansen op hits uit hun tijd. Gênant! Zo word jij later echt niet! Nou wel, zo laat de theatervoorstelling 90’s vs 20’s zien. En dat is niets om je voor te schamen.”
Kidsweek – Maartje Dammers over 90'S VS 20'S
okt 2022
De afgelopen jaren heel wat voorstellingen gezien en deze staat absoluut in de top 3! Ontzettend leuke en originele theatershow! Knap acteerwerk! Onze zoon van 4 en dochter van 3 jaar vonden het fantastisch (evenals wijzelf). Een absolute aanrader.
Maartje over DRIE
mei 2018
@René Geerlings: JAAAH, eindelijk weer repeteren! Bekijk deze Instagram-foto van @jtg_bontehond https://t.co/atCBDqpqtH
#BONTEHOND
“En het slot staat als een huis. Na een ontwapenende medley van Zwart en Onrust, waarin ze recente hits en klassiekers uit de jaren negentig laten samensmelten, volgt de mooiste tekst van de voorstelling.”
Theaterkrant - Marijn Lens over 90'S VS 20'S
okt 2022
Wat een super leuke voorstelling. De kinderen van groep 1 en 2 hebben genoten. Sloot goed aan bij de belevingswereld van de kinderen. Zie dit drietal volgend schooljaar graag terug!
Anouk en Karima over DRIE
apr 2018
@Koen Bokhorst: Goed nieuws! ???? Theatergezelschap @BonteHondAlmere heeft zich als nationaal (en internationaal) gezelschap bewezen… https://t.co/ljMfNoinHw
#BONTEHOND
“De voorstelling heeft een geheim wapen in de vorm van ‘vocal DJ’ Jollyfish: wanneer die diens fenomenale zangstem roert om versies van oude en recente hits te brengen luister je ademloos.”
Theaterkrant - Marijn Lens over 90'S VS 20'S
okt 2022
Laatst in Drachten zag ik Job en Maurits in de fantastische voorstelling Foei!
En weer is Bonte Hond erin geslaagd om een heerlijke hilarische en o zo belangrijke voorstelling te maken.
Het was weer genieten van die mooie BonteHond signatuur.
Op naar de volgende!
Eva Pit - programmeur jeugdtheater over FOEI
mrt 2018
@MusicalNieuws: Theatergezelschap BonteHond presenteert FUNNY LIVES https://t.co/vCCWt5GXyO https://t.co/B8ElY8otPs
#BONTEHOND
“In een oergeestige dialoog halverwege de voorstelling wordt precies getroffen hoe extreem lomp kinderen met hun ouderschaamte plegen om te gaan (‘Mam, als ik je het heel lief vraag, zou je dan iets voor me willen doen?’ ‘Wat dan?’ ‘Je Instagram-profiel verwijderen.’).”
Theaterkrant - Marijn Lens over 90'S VS 20'S
okt 2022
Echt een top voorstelling!
Ik ben met een groep 3-4 combinatie anderstaligen komen kijken in Den Haag ( sommigen echt net 2 dagen in Nederland) en ik heb 40 minuten lang 20 stralende koppies gezien. Ze waren eigenlijk niet op hun stoel te houden! Erg goede interactieve afsluiting!!!

Ik kom volgende week fijn met mijn dochter kijken in Rotterdam, die kan ik het niet onthouden!
Natasja over DRIE
mrt 2018
@I Love Theater: Theatergezelschap BonteHond presenteert FUNNY LIVES https://t.co/1PsG8J161t
#BONTEHOND
"De kinderen in de zaal zaten op het puntje van hun stoel"
Mieke van der Raay - Ilovetheater over Wiedeedhet
dec 2021
Wat een mooie voorstelling afgelopen zondag in tante Truus. Echt heel mooi en knap opgezet en gespeeld! Deze voorstelling verdient het in heel Nederland te worden gespeeld. Zo mooi en grappig en luchtig het thema van pesten en discrimerenen uitgewerkt. Ook het publiek leek erg divers. Weinig elitaire randstedelijke types ( behalve wij natuurlijk☺)maar bovenal lokalo's , althans zo leek het!!! Ik heb nu al spijt dat ik niet eerdere voorstellingen heb bezocht...
Bezoeker over Ja... Hoe zeg je dat?
nov 2017
@I Love Theater: Theatergezelschap BonteHond en KIDD lanceren ‘Generatie Binnen’: de alternatieve groep 8 musical op je beeldscherm https://t.co/qSLA3eRwst
#BONTEHOND
"ze spelen de rollen tot in het sublieme: net iets over de top, maar heel geraffineerd."
Mieke van der Raay - Ilovetheater over Wiedeedhet
dec 2020
Een leerzame, grappige, aandoenlijke en (h)eerlijke voorstelling!
Arna van der Sloot over Ja... Hoe zeg je dat?
nov 2017
@Theaterkrant.nl: 'Een maatje of een praatje' van BonteHond is een laagdrempelig, pril tochtje door de sociale raadsels van deze tijd… https://t.co/1UAAOj1WjH
#BONTEHOND
"dolkomische, doldwaze scènes tussen de spelers, die in enkele seconden van karakter veranderen"
Mieke van der Raay - Ilovetheater over Wiedeedhet
dec 2020
Vanmorgen met de kinderen van groep 3b van de Bredeschool Annie m.g. Schmidt uit Amsterdam - naar KLUCHT in de Krakeling geweest. Wat een heerlijke (!!) voorstelling. Ik heb het toen we naar buiten liepen al tegen jullie gezegd maar ik wil het graag via deze mail nogmaals herhalen: 'dit is een hilarische, 'campy', dolkomische kindervoorstelling waar mijn klas & ik enorm van genoten hebben.' Ik ben al een senior leerkracht (bijna 54 jaar oud) dus jullie muziekkeuze was een feest der herkenning (o.a. een originele vertaling van de 10cc 'classic' 'I'm not in love') . Heel erg bedankt voor een fantastische ochtend kindertheater. Ik kijk uit naar jullie volgende voorstelling!

Leerkracht Bredeschool Annie M.G. Schmidt
Meertien van Renen over KLUCHT
jan 2017
@Liesbeth Bronkhorst: Een mooie middag met de inwoners van Almere waar ontmoeting centraal stond #eenpraatjeeenmaatje Organisatie… https://t.co/W2rsQrpiEm
#BONTEHOND
"Het decor is tot in de kleinste details perfect aangepast aan het verhaal."
Mieke van der Raay - Ilovetheater over Wiedeedhet
dec 2020
Met mijn dochter van bijna zes jaar oud. Het was een super voorstelling, met alles over jezelf - en anders zijn er in, grappig, ontroerend en energiek. Je bent zo stoer als je je zelf voelt!
Mieke (39) Roos (bijna 6)(6 jaar) over De Keos van Kees
 
@René Geerlings: We zijn begonnen! Bekijk deze Instagram-foto van @jtg_bontehond https://t.co/a0Rn57im4T
#BONTEHOND
“Een decor dat in perfecte harmonie met de belichting en de geluidseffecten in de razendsnel opeenvolgende scènes voortdurend de blik stuurt, zodat iedereen weer opschrikt als er uit het niets een nieuw lijk opduikt.”
Keuze van de Criticus - Theaterkrant over Wiedeedhet
okt 2020
Te gekke show! Verrassend en supergoed op elkaar ingespeeld!
Pim(55 jaar) over Hier Zit Niemand op te Wachten
 
@OBS Spectrum Almere: Theaterbezoek groep 8 #endewinnaaris... Over #echtscheiding https://t.co/gu2JnHfMY5 https://t.co/I6huAIoOdl
#BONTEHOND
"Niets is zeker in de virtuoze ode aan de whodunnit van BonteHond"
Keuze van de Criticus - Theaterkrant over Wiedeedhet
okt 2020
Hier heb ik stiekem toch wel op zitten wachten
reinier(35 jaar) over Hier Zit Niemand op te Wachten
 
@Theaterkrant.nl: In ‘En de winnaars is…’ maakt BonteHond op doeltreffende, humorvolle en licht poëtische wijze invoelbaar dat er bij… https://t.co/BJYcMJdgHL
#BONTEHOND
"een visueel en theatraal wondertje"
Keuze van de Criticus - Theaterkrant over Wiedeedhet
okt 2020
Geweldige show, bedankt voor jullie heerlijke samenspel met onverwachte wendingen, humor, ontroering, speelsheid en levendigheid. Een genot om naar jullie te kijken en luisteren
Sigrid Stam(52 jaar) over Hier Zit Niemand op te Wachten
 
@The Turnpike: We've had an absolute riot hosting @BImaginations iPet show by BonteHond. Local reception children giggling their w… https://t.co/QprHAZ4S3g
#BONTEHOND
"Net als in een goede detective, waarbij geen detail geen betekenis heeft, klopt alles in de voorstelling. Timing is daarbij cruciaal en het is ronduit indrukwekkend hoe de vier acteurs een veelvoud van rollen heerlijk grotesk weten neer te zetten."
Keuze van de Criticus - Theaterkrant over Wiedeedhet
okt 2020
In ëén woord FANTASTISCH!
Jacques Van der Borght(68 jaar) over Hier Zit Niemand op te Wachten
 
@Z-arts: BonteHond are bringing iPet to Z-arts all the way from the Netherlands! Their name means ‘Colorful Dog’! Do you hav… https://t.co/SjLoSglH8u
#BONTEHOND
"Gelukkig tillen de fijne spelers het materiaal flink op door zich zonder blikken of blozen van hun slechtste kant te laten zien, waarbij vooral Geerlings de show steelt als narcistische manipulator zonder enige vorm van zelfreflectie."
NRC over FUNNY LIVES
juni 2020
fantatische voorstelling en thema voor
onbo en mibo
Als schoolvoorstelling zou ik 'm voor Zeewolde graag in het aanbod 23-24 programmeren
Marina van Arendonk(61 jaar) over Red De Wereld
 
@Humanitas Almere: Morgenavond van 18.15 tot 20 u is er een bijzondere en intieme try out van En de winnaar is... een voorstelling ove… https://t.co/QbzGvFWfGV
#BONTEHOND
"Zo staan de makers op satirische wijze ook stil bij de erbarmelijke omstandigheden waaronder veel theaterprojecten (zeker door jonge makers) moeten worden gemaakt, en verlenen ze de relationele verwikkelingen een scherpe ondertoon."
NRC over FUNNY LIVES
juni 2020
Geweldige voorstelling op Oerol gezien.
Het verhaal getoetst aan maatschappelijke misstanden. Geweldige passie van de spelers en leuke muziek. Ik hoop dat jullie nog eens een voorstelling ergens geven dan willen
wij het nog een keer zien en beleven.
Hele grote klasse voor het hele team.
Een dikke 10 voor allen.
Hoop jullie nog eens te zien .
Ga door met jullie talent!
Lenie van der Wal(75 jaar) over Straf
 
@Jelle BrandtCorstius: Theatertip voor een kind-ouder uitje: Pak 'M van Bonte Hond. Ik ging met mijn 3-jarige dochter en we rolden allebei… https://t.co/l5fb0AHwMO
#BONTEHOND
Laden