Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)
Reacties van ons publiek
"De kinderen in de zaal zaten op het puntje van hun stoel"
Mieke van der Raay - Ilovetheater over Wiedeedhet
dec 2021
"Theatertip voor een kind-ouder uitje: Pak 'M van Bonte Hond. Ik ging met mijn 3-jarige dochter en we rolden allebei van de stoel van de lach. Next level playbacken plus een flinke dosis absurdisme. Gaat dat zien! (ook zonder kind)"
Jelle Brandt Corstius over PAK'M
mei 2019
@UITMAG.NL: Onder begeleiding van theatermakers bespreken kinderen in De Podcast van BonteHond verschillende thema’s als vrijhe… https://t.co/PEE25DSrnz
#BONTEHOND
"ze spelen de rollen tot in het sublieme: net iets over de top, maar heel geraffineerd."
Mieke van der Raay - Ilovetheater over Wiedeedhet
dec 2020
Thuis kroop onze zoon gelijk in de rol van journalist door het gekregen plopkapje op zijn vinger te plaatsen en vragen aan onze gezinsleden te stellen. Al gauw werd het kapje een soort ‘talkingstick’, wat ervoor zorgde dat we leuke gesprekken kregen en dat niet iedereen door elkaar praatte.
Saskia te Nijenhuis-Koetsier over PAK'M
jan 2019
@I Love Theater: Theatergezelschap BonteHond presenteert:WINTER PRAATJE – Een theatrale route rond (online) eenzaamheid https://t.co/AEDww3tzJa
#BONTEHOND
"dolkomische, doldwaze scènes tussen de spelers, die in enkele seconden van karakter veranderen"
Mieke van der Raay - Ilovetheater over Wiedeedhet
dec 2020
“Voor iedereen boven de drie jaar. Maar je kunt er ook gewoon heen als volwassene, want het is een subliem stuk, heel grappig en slim.”
Paulien Cornelisse over PAK'M
okt 2018
@MusicalNieuws: Theatergezelschap BonteHond maakt voorstelling WIEDEEDHET voor waarom-vragers https://t.co/E0fgh95p8a https://t.co/Mrdk49P7nq
#BONTEHOND
"Het decor is tot in de kleinste details perfect aangepast aan het verhaal."
Mieke van der Raay - Ilovetheater over Wiedeedhet
dec 2020
Zelf vond ik dat er in deze voorstelling een duidelijke verhaallijn was. Dat vind ik altijd fijn. Er zaten leuk grappen in en een heel groot compliment aan hoe deze acteurs in de hitte (het was echt super heet op de locatie, in de middag in de zon en 36 graden) alsnog zo'n super mooie en gave voorstelling hebben neergezet. Deze voorstelling is zeker een aanrader voor mensen die nog niet weten waar ze heen willen gaan.
Robbe(12 jaar) over IK
aug 2018
@I Love Theater: Theatergezelschap BonteHond maakt voorstelling WIEDEEDHET voor waarom-vragers https://t.co/d7ghhBOPYH
#BONTEHOND
“Een decor dat in perfecte harmonie met de belichting en de geluidseffecten in de razendsnel opeenvolgende scènes voortdurend de blik stuurt, zodat iedereen weer opschrikt als er uit het niets een nieuw lijk opduikt.”
Keuze van de Criticus - Theaterkrant over Wiedeedhet
okt 2020
Prachtige voorstelling die zowel kleuters als volwassenen op hun stoel houdt, maar er zeker niet aan vastlijmt. Wat een prachtige vondsten op het gebied van taal, beweging, mimiek en decor. De eenvoud maakt er ook een sterke voorstelling van. Ook met een prima spanningsboog van 45 minuten. zo hoort theater kortom te zijn!
Albert Dorrestein over DRIE
mei 2018
@René Geerlings: De teaser van WIEDEEDHET. Komt dat zien, mijn laatste voorstelling bij BonteHond wordt super leuk... denk ik! https://t.co/Ttuzt3NHoK
#BONTEHOND
"Niets is zeker in de virtuoze ode aan de whodunnit van BonteHond"
Keuze van de Criticus - Theaterkrant over Wiedeedhet
okt 2020
Wat een cadeautje!!
Onze mannen van 3 en 4 vonden het geweldig en ik vond het betoverend. Hoe bijzonder en super knap, die balans tussen veel en weinig met een reusachtig resultaat!
Thankzz!
Adolé over DRIE
mei 2018
@René Geerlings: JAAAH, eindelijk weer repeteren! Bekijk deze Instagram-foto van @jtg_bontehond https://t.co/atCBDqpqtH
#BONTEHOND
"een visueel en theatraal wondertje"
Keuze van de Criticus - Theaterkrant over Wiedeedhet
okt 2020
De afgelopen jaren heel wat voorstellingen gezien en deze staat absoluut in de top 3! Ontzettend leuke en originele theatershow! Knap acteerwerk! Onze zoon van 4 en dochter van 3 jaar vonden het fantastisch (evenals wijzelf). Een absolute aanrader.
Maartje over DRIE
mei 2018
@Koen Bokhorst: Goed nieuws! ???? Theatergezelschap @BonteHondAlmere heeft zich als nationaal (en internationaal) gezelschap bewezen… https://t.co/ljMfNoinHw
#BONTEHOND
"Net als in een goede detective, waarbij geen detail geen betekenis heeft, klopt alles in de voorstelling. Timing is daarbij cruciaal en het is ronduit indrukwekkend hoe de vier acteurs een veelvoud van rollen heerlijk grotesk weten neer te zetten."
Keuze van de Criticus - Theaterkrant over Wiedeedhet
okt 2020
Wat een super leuke voorstelling. De kinderen van groep 1 en 2 hebben genoten. Sloot goed aan bij de belevingswereld van de kinderen. Zie dit drietal volgend schooljaar graag terug!
Anouk en Karima over DRIE
apr 2018
@MusicalNieuws: Theatergezelschap BonteHond presenteert FUNNY LIVES https://t.co/vCCWt5GXyO https://t.co/B8ElY8otPs
#BONTEHOND
"Gelukkig tillen de fijne spelers het materiaal flink op door zich zonder blikken of blozen van hun slechtste kant te laten zien, waarbij vooral Geerlings de show steelt als narcistische manipulator zonder enige vorm van zelfreflectie."
NRC over FUNNY LIVES
juni 2020
Laatst in Drachten zag ik Job en Maurits in de fantastische voorstelling Foei!
En weer is Bonte Hond erin geslaagd om een heerlijke hilarische en o zo belangrijke voorstelling te maken.
Het was weer genieten van die mooie BonteHond signatuur.
Op naar de volgende!
Eva Pit - programmeur jeugdtheater over FOEI
mrt 2018
@I Love Theater: Theatergezelschap BonteHond presenteert FUNNY LIVES https://t.co/1PsG8J161t
#BONTEHOND
"Zo staan de makers op satirische wijze ook stil bij de erbarmelijke omstandigheden waaronder veel theaterprojecten (zeker door jonge makers) moeten worden gemaakt, en verlenen ze de relationele verwikkelingen een scherpe ondertoon."
NRC over FUNNY LIVES
juni 2020
Echt een top voorstelling!
Ik ben met een groep 3-4 combinatie anderstaligen komen kijken in Den Haag ( sommigen echt net 2 dagen in Nederland) en ik heb 40 minuten lang 20 stralende koppies gezien. Ze waren eigenlijk niet op hun stoel te houden! Erg goede interactieve afsluiting!!!

Ik kom volgende week fijn met mijn dochter kijken in Rotterdam, die kan ik het niet onthouden!
Natasja over DRIE
mrt 2018
@I Love Theater: Theatergezelschap BonteHond en KIDD lanceren ‘Generatie Binnen’: de alternatieve groep 8 musical op je beeldscherm https://t.co/qSLA3eRwst
#BONTEHOND
"De onderlinge spanningen die nogal wat creatieprocessen kenmerken, worden op vermakelijke wijze opgeblazen in Funny lives."
NRC over FUNNY LIVES
juni 2020
Wat een mooie voorstelling afgelopen zondag in tante Truus. Echt heel mooi en knap opgezet en gespeeld! Deze voorstelling verdient het in heel Nederland te worden gespeeld. Zo mooi en grappig en luchtig het thema van pesten en discrimerenen uitgewerkt. Ook het publiek leek erg divers. Weinig elitaire randstedelijke types ( behalve wij natuurlijk☺)maar bovenal lokalo's , althans zo leek het!!! Ik heb nu al spijt dat ik niet eerdere voorstellingen heb bezocht...
Bezoeker over Ja... Hoe zeg je dat?
nov 2017
@Theaterkrant.nl: 'Een maatje of een praatje' van BonteHond is een laagdrempelig, pril tochtje door de sociale raadsels van deze tijd… https://t.co/1UAAOj1WjH
#BONTEHOND
"Mooi is dat zowel het dichtklappen van de een, als het opbloeien van de ander eenzelfde soort onzekerheid verhult: de behoefte aan bevestiging van de zich onaantastbaar wanende regisseur."
Theaterkrant over FUNNY LIVES
mei 2020
Een leerzame, grappige, aandoenlijke en (h)eerlijke voorstelling!
Arna van der Sloot over Ja... Hoe zeg je dat?
nov 2017
@Liesbeth Bronkhorst: Een mooie middag met de inwoners van Almere waar ontmoeting centraal stond #eenpraatjeeenmaatje Organisatie… https://t.co/W2rsQrpiEm
#BONTEHOND
“Overweldigend totaaltheater met fenomenale juffen (…) Aan fenomenale juffen (m/v) ook geen gebrek. Want wat zijn de dansende acteurs en zingende dansers stuk voor stuk ijzersterk."
Scènes over Juffenballet
jan 2020
Vanmorgen met de kinderen van groep 3b van de Bredeschool Annie m.g. Schmidt uit Amsterdam - naar KLUCHT in de Krakeling geweest. Wat een heerlijke (!!) voorstelling. Ik heb het toen we naar buiten liepen al tegen jullie gezegd maar ik wil het graag via deze mail nogmaals herhalen: 'dit is een hilarische, 'campy', dolkomische kindervoorstelling waar mijn klas & ik enorm van genoten hebben.' Ik ben al een senior leerkracht (bijna 54 jaar oud) dus jullie muziekkeuze was een feest der herkenning (o.a. een originele vertaling van de 10cc 'classic' 'I'm not in love') . Heel erg bedankt voor een fantastische ochtend kindertheater. Ik kijk uit naar jullie volgende voorstelling!

Leerkracht Bredeschool Annie M.G. Schmidt
Meertien van Renen over KLUCHT
jan 2017
@René Geerlings: We zijn begonnen! Bekijk deze Instagram-foto van @jtg_bontehond https://t.co/a0Rn57im4T
#BONTEHOND
“Schrijfster Moniek Merkx en regisseur René Geerlings maakten een sprankelende grote zaalvoorstelling vol heksen, humor, sprookjesbeelden en woordgrappen over de prestatiedruk in het onderwijs."
Trouw over Juffenballet
jan 2020
Zondag 4 oktober waren wij in Cool Heerhugowaard om de voorstelling Wiedeedhet te bezoeken.
Wij hebben echt enorm genoten!
Het was supergoed geacteerd, met verrassende wendingen en mooie verwijzingen naar Cluedo, Miss Marple en inspecteur Poirot.
Onze bewondering voor jullie vier acteurs, knap hoe jullie zo snel van rol konden wisselen. En dank aan alle mensen achter de schermen, die ervoor gezorgd hebben dat jullie zo konden shinen.
Het heeft ons doen lachen en genieten, maar ook aan het nadenken gezet en onze eerste reactie was: Wie heeft het nu gedaan? ;-)
Tot een volgende keer!
Inge en Sasja(37 jaar) over Wiedeedhet
 
@OBS Spectrum Almere: Theaterbezoek groep 8 #endewinnaaris... Over #echtscheiding https://t.co/gu2JnHfMY5 https://t.co/I6huAIoOdl
#BONTEHOND
“Het zit vol met dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje. Je word er in mee gezogen en de glimlach op de gezichtjes van de twee bandito’s spraken boekdelen! Dit is een groot succes!”
Olivette (blogger) over Juffenballet
jan 2020
Alles klopt! prachtig spel, decor, kostuums, humor en een goed verhaal. Een grote aanrader.
Melissa(35 jaar) over Wiedeedhet
 
@Theaterkrant.nl: In ‘En de winnaars is…’ maakt BonteHond op doeltreffende, humorvolle en licht poëtische wijze invoelbaar dat er bij… https://t.co/BJYcMJdgHL
#BONTEHOND
"(...) de eerste helft van de voorstelling is een adembenemende onderdompeling in deze vreemde wereld, waarin een klaslokaal plotseling in een bos verandert en dans, spel en zang een bezwerend geheel vormen. Naast de vormgeving van Sanne Danz en Judith de Zwart maakt vooral de muziek van Reinier van Harten (alias Reindier) indruk: zijn opzwepende songs geven de voorstelling vleugels."
NRC over Juffenballet
jan 2020
Geweldige voorstelling vanmiddag in Heerhugowaard! Grijp de volgende kans in Hoorn! Wiewashet? Misschien was ik het wel, of jij...
Daniela(40 jaar) over Wiedeedhet
 
@The Turnpike: We've had an absolute riot hosting @BImaginations iPet show by BonteHond. Local reception children giggling their w… https://t.co/QprHAZ4S3g
#BONTEHOND
"Juffenballet is een prettig gestoorde puinhoop, en een ode aan de fantasie. (…) Er zit musical in, fantastisch gezongen koorpartijen, enge muziek, spectaculaire effecten en een enkel afgehakt ledemaat. Althans, zoiets meende ik me te kunnen herinneren, maar dat kan ook mijn fantasie zijn geweest die op hol sloeg. Want dat doet dit soort theater dus: een beroep op de fantasie. Een tamelijk onmisbaar ingrediënt voor het leven.”
Cultureel Persbureau over Juffenballet
jan 2020
Deze voorstelling gezien in Almere afgelopen zondag. Wat een heerlijke spannende, grappige, en verrassende voorstelling. Zo fijn om weer in het theater te zijn en te genieten van deze acteurs en actrices die eindelijk weer mogen spelen. Echt een aanrader. Ga het zien. Een uur lang genieten en lachen.
Carin(54 jaar) over Wiedeedhet
 
@Z-arts: BonteHond are bringing iPet to Z-arts all the way from the Netherlands! Their name means ‘Colorful Dog’! Do you hav… https://t.co/SjLoSglH8u
#BONTEHOND
"Juffenballet (...) is een heerlijk brutale, uitbundige parodie op het Nederlandse schoolsysteem, waarin de leerkrachten nu eens niet het goede voorbeeld geven, maar hardop roepen dat vervelende ouders vervelend kinderen hebben."
Keuze van de Criticus - Theaterkrant over Juffenballet
jan 2020
ik vind julli schows heel leuk waneer geven julli nog zo eentje het zo leuk maar helaas kan dat niet want het corona vieres is nog steeds niet weg he jammer. Maar als het weer weg is dan kom ik weer naar julli kijken en ik kom samen kijken met mama,papa,gisele en mezelf oh en meschien met fammili ja is dat goed?Oh en mag ik nog weten hoe juli heten? Ik ben nu bij oma,opa,tante,nichtje en neefje leuk he. dus je kan mieschien straks iets sturen oke doei liefs cheyenna.ik misjulli heel erg en julli mij ook hoop ik oke dan zie ik julli later oke of nooit maa ik van wel dat ik julli nog zie oke doei liefs cheyenna,mama,me zusje ,neefje,nichtje,tante,oma,en opa oke ik zie julli wel weer doei
cheyenna parmenand(9 jaar) over Juffenballet
 
@Humanitas Almere: Morgenavond van 18.15 tot 20 u is er een bijzondere en intieme try out van En de winnaar is... een voorstelling ove… https://t.co/QbzGvFWfGV
#BONTEHOND
Nabermacnack staat vaak letterlijk aan de zijlijn, onmachtig om het clashen van haar ouders te voorkomen. In de momenten waarop zij op de voorgrond treedt en met veel gevoel de beleving van het kind vertolkt – de verwarrende realisatie dat je blijkbaar kunt stoppen met houden van – raakt de voorstelling het meest.
Het Parool over En de winnaar is...
nov 2019
Ik vnd het leuk en soms wel spannend.
Lotte(7 jaar) over Juffenballet
 
@Jelle BrandtCorstius: Theatertip voor een kind-ouder uitje: Pak 'M van Bonte Hond. Ik ging met mijn 3-jarige dochter en we rolden allebei… https://t.co/l5fb0AHwMO
#BONTEHOND
Acteurs Dionisio Matias (gekleed in blauw) en Eva Zwart (gekleed in rood) klampen de binnenkomende toeschouwers aan, paaien hen om in hun deel te gaan zitten. Zelfs mensen die al zitten, worden meegetrokken naar de andere kant (en weer terug). Het is een grappig ­tafereel met een bittere ondertoon. Wie gaat zitten, kiest een kant.
Het Parool over En de winnaar is...
nov 2019
De voorstelling kon me niet echt boeien, terwijl ik wel erg van kindervoorstellingen houd. Het dansen vond ik van een veel hoger niveau dan het acteren. ( juf Blauwzuur vond ik wel goed acteren). Maar misschien waren mijn verwachtingen te hoog na de fantastische voorstelling Aaipet en de lovende recensie in Trouw van de voorstelling Juffenballet.
Saskia(61 jaar) over Juffenballet
 
@Serrie Nieuwhoff: Gisteren bij de #theatervoorstelling van #BonteHond geweest in #emmeloord in theater #voorhuys samen met… https://t.co/2QljRSoqWT
#BONTEHOND
Laden