Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Straf

Wanneer ben je een boefje en wanneer een crimineel? Wat zijn de grenzen van iets écht fout doen? En als je eenmaal die grens bent overgegaan, kun je dan nog terug? Kun je de consequenties van een misstap overzien? En wie bepaalt hoe erg het is wat je doet? Is dat een rechter, je juf, of je moeder of vader, je vrienden of jijzelf? Wat is het verschil tussen een taakstraf en achter de tralies?

STRAF is een voorstelling over en met jongeren met een taakstraf. Meewerken aan de voorstelling is de taakstraf voor deze jongeren, want BonteHond is sinds 2021 officieel een taakstraf locatie. Het script, decor en rolverdeling is samen met de jongeren bepaald. Zij vertellen hun eigen verhaal op hun eigen manier.

Een voorstelling over grenzen opzoeken en er overgaan. Over de consequenties en impact. Over oordelen van anderen en van jezelf. Over een tweede kans. Een meeslepend authentiek verhaal over én door jongeren met een taakstraf.

De voorstelling speelt op het milieuplein, de plek waar je (grof)afval brengt en waar jongeren met een taakstraf vaak hun straf uitvoeren. Nu dus ook, maar dan in een andere vorm!

Straf
Heb je Straf gezien?

Geef een reactie!

Judith Faas Sanne Schuhmacher Anne Fé de Boer, Dionisio Matias, Katelijne Beukema
Judith
Faas
artistiek
directeur
Sanne
Schuhmacher
Schrijver
Anne

de
Boer
Acteur
Dionisio
Matias
acteur
Katelijne
Beukema
Acteur
Laden