Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Winter Praatje

Raak me aan of ik schiet!

Het thema eenzaamheid is in deze tijd wellicht actueler dan ooit. Nu fysiek contact afgeraden wordt wenden we ons massaal tot de schermen. Hoewel het digitale tijdperk vele uitkomsten biedt om contact met elkaar en de wereld te onderhouden, blijkt het geen wondermiddel tegen eenzaamheid en kan het soms zelfs eenzaamheid in de hand werken. Want ook digitaal kan je eenzaam zijn; het onderwerp zijn van pesterijen, alleen staan in een online discussie of je niet gezien voelen op sociale media. En nu steeds meer van ons leven zich online plaatsvindt krijgen helaas steeds meer mensen ermee te maken. Met Winterpraatje wil BonteHond een gezicht geven aan dit vaak onzichtbare probleem, in samenwerking met ervaringsdeskundigen en maatschappelijke partners.


Een theatrale route rond (online) eenzaamheid


In 2019 was de eerste editie van Winterpraatje, dat toen nog Een Maatje of een Praatje heette. Wegens het succes van de eerste editie zal de route een jaarlijks terugkerend evenement worden onder de naam Winterpraatje met elk jaar een ander thema rondom eenzaamheid. Op 19 december 2020 zal dit thema online eenzaamheid zijn.

Ook dit jaar zal in het teken staan van herkenning, verwondering en eye-openers met een theatrale traktatie en een verrassende ontmoeting als afsluiter. De route zal wel een iets andere vorm aannemen. In plaats van in groepen lopen deelnemers individueel -of per huishouden- met een audiotour, die ook via de eigen telefoon te beluisteren is. Daarnaast zal de ontmoeting op het einde een afstandelijke doch intiemere vorm aannemen.

Winterpraatje is een theatrale route tegen eenzaamheid. Voor iedereen, want we komen er allemaal weleens mee in aanraking. De route is geheel Coronaproof en deelname is gratis. Wel is het verplicht je van tevoren in te schrijven op een tijdslot. Aanmelden kan via dit formulier.


MET DANK AAN: Humanitas, VMCA, Stad en Natuur, De Schoor, Vitree, e.a.


 


 

Winter Praatje
Heb je Winter Praatje gezien?

Geef een reactie!

Pieternel Bollmann Judith Faas Marjet Moorman Kim Aikman, Beaudil Elzenga, Daan Weterings Afke Manshanden Klim Nelissen Nikita Oldert
Pieternel
Bollmann
regisseur
Judith
Faas
artistiek
directeur
Marjet
Moorman
Schrijver
Kim
Aikman
Acteur
Beaudil
Elzenga
Acteur
Daan
Weterings
Acteur
Afke
Manshanden
Vormgeving
Klim
Nelissen
technicus
Nikita
Oldert
Productie
@I Love Theater: Theatergezelschap BonteHond presenteert:WINTER PRAATJE – Een theatrale route rond (online) eenzaamheid https://t.co/AEDww3tzJa
#BONTEHOND
Laden