Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

WinterPraatje

Jij niet.

Uitsluiting kan een gevoel van eenzaamheid opwekken en komt in tallozen manieren voor. Bijvoorbeeld doordat je geen kinderen hebt, of juist op jonge leeftijd ouder bent geworden. Je als enige in jouw omgeving mentale problemen hebt, in armoede leeft of je noodgedwongen afwezig hebt moeten zijn wegens ziekte. Ook als je fysiek afwijkt van de norm kan het gevoel ontstaan dat je een buitenbeentje bent. Met WINTERPRAATJE 2022 vraagt BonteHond aandacht voor eenzaamheid, ingezoomd op uitsluiting.


Ieder jaar vraagt BonteHond samen met partners VMCA, De Schoor, Stad en Natuur en Humanitas aandacht voor eenzaamheid. Om het taboe rondom dit thema te doorbreken en mensen te verbinden. Op zaterdag 17 december is WINTERPRAATJE te zien in de vorm van een interactieve expositie met live performances. Een doe-museum waar het hele gezin kan participeren. Ook met deze editie willen de makers alle bezoekers verrassen, verbinden en begrip over dit thema stimuleren.


WINTERPRAATJE is gratis te bezoeken en vindt plaats op zaterdag 17 december in Citadel 22 in het stadshart van Almere van 12:00-17:00 uur. Er is die dag ook de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, in gesprek te gaan en de verbinding met elkaar aan te gaan. Daarna zal het doe-museum zonder de live performances gratis te bezoeken zijn t/m vrijdag 23 december bij Citadel 22 van 15:00-18:00 uur.


 


CONCEPT & REGIE: Pieternel Bollmann TEKST: Roann Postma SPEL: Matthijs Mahler en Roann Postma ARTISTIEK ADVIES: Judith Faas VORMGEVING: Katrijn Westland PRODUCTIE: Hymke Theunissen MET DANK AAN: Humanitas, VMCA, Stad en Natuur, De Schoor.

WinterPraatje

Speellijst

Za 17 dec 2022 12:00 Citadel 22, Almere stad Premiere Almere stad Almere stad  
Heb je WinterPraatje gezien?

Geef een reactie!

Pieternel Bollmann Roann Postma Matthijs Mahler, Roann Postma Judith Faas Katrijn Westland Hymke Theunissen
Pieternel
Bollmann
regisseur
Roann
Postma
Acteur
Matthijs
Mahler
acteur
Judith
Faas
artistiek
directeur
Katrijn
Westland
vormgever
Hymke
Theunissen
Productieleider
Laden