Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

En meer

Kijken, luisteren, lezen en meer

BonteHond maakt meer dan theater! BonteHond maakt kunst om te kijken, luisteren, lezen en doen met de hele familie van 2 tot 102 jaar. Beluister bijvoorbeeld de Podcast van BonteHond met coole fantasieverhalen en leuke interviews. Of bekijk de Video's Het Minuutje van BonteHond, korte video's om te lachen, te huilen of over na te denken. Meer zin om iets te doen? Download dan de geheime advent kalender met leuke opdrachten voor thuis en in de klas. Of kies een kleurplaat om thuis te kleuren. Dat EN MEER vind je op deze pagina. En wil je op de hoogte worden gehouden van alle leuke dingen die we doen in het theater en daarbuiten? Volg ons dan op:


INSTAGRAM


FACEBOOK

Bos der Verbeelding

Samen met 2 Turven Hoog heeft BonteHond invulling gegeven aan het Bos der Verbeelding voor De Floriade 2022. In het Bos der verbeelding vind je onder andere het Bostheater, waar Red de Wereld 180 dagen zal spelen, en het Trotse Bos, een zintuigelijke kunstroute. Het Bos der Verbeelding is te vinden op het Utopia Eiland op de Floriade.

Red De Wereld - BonteHond
Alles gaat fout! Iedereen doet maar waar hij zin in heeft, het loopt volledig uit de hand. Straks houden we geen boom meer over. En dan? Er moet iets gebeuren. Maar we moeten al zoveel. Daarom is er nu Red de Wereld! Een show vol boze bloemen en bedroefde bijtjes om het goede voorbeeld te geven. Want met showdansen en ingeleefde ballads gaan we de wereld redden. Een voorstelling over of het ook anders kan. Over de impact van liedjes over moeilijke dingen en dansjes over iets waar je toch niks van snapt. Vol bangmakerij en goede bedoelingen en glitterig amusement.

Het Trotse Bos – 2turvenhoog
Vijf kunstenaars in samenwerking met 2turvenhoog dagen je uit om via je zintuigen te ervaren hoe we onderdeel zijn van het onzichtbare, natuurlijke netwerk. Hoe ervaren we de natuur? Staan we er los van, staan we erboven of zijn we er onderdeel van? Wees nieuwsgierig, laat je prikkelen-aanwakkeren-uitdagen en provoceren. Beleef de kunstwerken niet met je hoofd maar met je zintuigen en ervaar dat je onderdeel bent van het geheel.

Flevolab

BonteHond is partner van Flevolab. Flevolab is een nieuw samenwerkingsverband met het doel om de culturele zee aan ruimte voor talent en experiment in Flevoland duurzaam te ontwikkelen. Flevolab is nog aan het groeien. Begonnen vanuit vijf belangrijke landelijk opererende cultuurinstellingen in Flevoland, gaan we op zoek naar aanvullende partners uit andere culturele disciplines of locaties in Flevoland.


Met Flevolab vormen we de ontwikkelplek van de kunst- en cultuursector in Flevoland én daarbuiten. Lab omdat de focus op onderzoek, experiment en kennisdeling ligt met ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en het verkennen van grensgebieden. Flevo omdat Flevoland de ruimte biedt om kunst buiten de gebaande paden te onderzoeken, te creëren en te tonen. Flevolab nodigt deelnemers uit om buiten de grenzen van hun eigen organisatie te kijken en handelen, om de ruimte van Flevoland te gebruiken als inspiratiebron en podium.


Flevolab ontwikkelt activiteiten rond drie programmapijlers:


·      -  Talentontwikkeling


·       - Publieksprogramma


·       - Kennis en samenwerking


 


Flevolab activiteiten:


·        Werkplaats nieuwe makers: Vraaggerichte ontwikkelingstrajecten voor nieuwe makers uit alle artistieke disciplines.


·        Werkplaats zakelijk leiders: Een uniek leer-werktraject waarin trainees bij culturele instellingen uit Flevoland aan het werk gaan en leren over alle aspecten van cultureel ondernemerschap.


·        Cocreatie op locatie: We gaan op locatie op (onder)zoek naar het nog onbekende (verhaal) en werken samen met allerlei  partners, nieuwsgierig naar het artistieke veld en alles daarbuiten.


·        Kennisprogramma: Ieder half jaar organiseren we een kennissessie op basis van actuele thema’s en interessante onderwerpen voor culturele partners en professionals.


·        Flevolab Tour: Om Flevoland letterlijk en figuurlijk cultureel op de kaart te zetten brengen we de gebaande én ongebaande paden in kaart met de Flevolab tour. Twee keer per jaar gaan we op locatiebezoek langs verschillende culturele organisaties, potentiële samenwerkingspartners en bijzondere locaties in Flevoland.


Met het Flevolab programma werken we aan het verbeteren van de culturele infrastructuur in Flevoland. Dit doen we op basis van drie doelstellingen:


- Netwerkontwikkeling en cultuur die zich onderscheidt, voor iedereen toegankelijk is en waarin ruimte is voor het experiment;


- Van Flevoland dé plek maken waar ruimte is voor talent en experiment en die landelijk en internationaal als zodanig wordt herkend;


- Disciplineoverstijgende talentontwikkelingstrajecten bieden aan cultuurmakers en zakelijk leiders die zich bezighouden met vernieuwing, onderzoek en experiment.


Flevolab bundelt de krachten, deelt de kennis en ervaring en betrekt de partners actief bij onderzoek, ontwikkeling en experiment. Zo scheppen we nieuwe relaties en groeien we uit tot dé landelijke plek waar nieuwe makers heen willen om te experimenteren en creëren mét en vóór het publiek.


Flevolab is een initiatief van BonteHond, Suburbia, 2Turvenhoog, Strandlab en Vis á Vis.


Meer weten? www.flevolab.nl

De Podcast van BonteHond

Onder begeleiding van theatermakers bespreken kinderen in de Podcast van BonteHond verschillende thema's als vrijheid, jezelf zijn, eenzaamheid, kunst, Keti Koti, door hun eigen ervaringen te delen en kritisch advies te geven. Daarnaast heeft de podcast de coolste fantasieverhalen, bedacht door kinderen en nagespeeld door acteurs. Ook krijgen de kinderen een kijkje in de diverse functies binnen een gezelschap en biedt de podcast uitdagende opdrachten om na het luisteren mee aan de slag te gaan.Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen met elke twee weken een nieuw thema. De Podcast van BonteHond kan via de bekende podcastkanalen beluisterd worden met de hele familie. Elke Woensdag op o.a. Spotify, Google Podcasts en Pocket Casts. 


Het Minuutje

BonteHond Presenteert: Het Minuutje! En wat zo’n minuutje dan is? Tja, misschien een antwoord op een grote levensvraag of juist een ontregelende vraag op een levensantwoord. Soms lachen, soms huilen, soms dansen, soms vervelen. Doe er wat mee, of niet, dat mag natuurlijk ook. Het is tot slot maar een minuutje (of soms iets meer).


BEKIJK DE MINUUTJES

Morgen Durf ik Alles


BonteHond omarmt de vrije geest van het kind, onbezonnen, onbevooroordeeld en intuïtief. In alles wat het gezelschap maakt staat dit gegeven voorop. In de voorstelling SUPERSLOW komt dit naar voren vanuit het thema angst voor het onbekende. Het is een ode aan nieuwe dingen ontdekken en uit je comfort zone te breken.


In het teken van uit je comfort zone stappen, moest BonteHond er zelf ook aan geloven, daarom maakte het gezelschap naast de voorstelling een poëziebundel met hetzelfde thema. Morgen durf ik alles is een verzameling van 26 spannende, grappige en verrassende gedichten. Over monster Fred, kindjes van glas, microfoonijsjes en een huis van patat. De meest fantasievolle en kleurrijke illustraties werden gemaakt door 25 kinderen, en deze illustraties hebben schrijvers Eva Gouda, Rosa Schogt, Sulayman el Mathari, Sem Anne van Dijk, Emma van Hooff, Maxine Palit de Jongh en Judith Faas als leidraad gebruikt voor het schrijven. Deze poëziebundel laat zien dat iedereen soms bang is en dat is helemaal niet erg, zolang je nog wel op avontuur durft te gaan.


De bundel werd op 9 oktober gepresenteerd tijdens het Almeerse Kinderboekenbal, een initiatief van De Nieuwe Bibliotheek, Kunstlinie en BonteHond. De eerste exemplaren werden door Hilde van Garderen, wethouder Kunst en Cultuur van Gemeente Almere overhandigd aan alle schrijvers.
De bundel is te verkrijgen bij boekwinkels door heel het land en online bij onder meer:De Slegte
bol.com
Bruna
Berne Boek
Hoeksteen Boekhandel
Huizinga Veendam
Frits Hardeman
PaagmanSCHRIJVERS


Emma van Hooff, Eva Gouda, Judith Faas, Maxine Palit de Jongh, Rosa Schogt, Sem Anne van Dijk, Sulayman el Mathari


TEKENAARS


Adoara, Amberley, Arash, Djallie, Erin, Huub, Idris, Inaya, Ivy, Jahsaira, Jayden, Jaylee, Jenesis, Kyara, Leo, Logan, Maira, Mouk, Noor, O'Reilly, Reda, Sem, Shane, Sienna, Xanai


VORMGEVER


Zwart Werk/ Zindzi Witte


WinterPraatje

Voel jij je wel eens buitengesloten? Of voel je je wel eens eenzaam omdat je een buitenbeentje bent, de uitzondering op de regel of afwijkt van 'de norm'? Eenzaamheid zit in allerlei hoekjes en gaatjes want wat als jij aan dingen niet mee kunt doen omdat je lijf anders is dan dat van de rest? Of je moet steeds de leuke dingen missen omdat je ziek bent of geen geld hebt, of wat als jouw hoofd anders werkt en je daardoor moeilijk vrienden maakt?


Het overkoepelende thema dit jaar is het gevoel van eenzaamheid door uitsluiting of uitzondering. Winterpraatje is tot stand gekomen met hulp van betrokken organisaties die klaarstaan voor mensen die wel eens eenzaamheid ervaren.


 


 Meer informatie


 

SORRY

Nu jij niet naar het theater kan, brengen wij het theater naar jou! Onze voorstelling SORRY is nu te bekijken via Podiumkids Thuis.


BonteHond stelt alle excuses en verontschuldigingen aan de kaak en gaat zich aan sorry te buiten. Bij voorbaat onze excuses voor de gevolgen. Wij zijn niet aansprakelijk voor de eventuele schade. Spijtig, maar waar.


Met de ultieme sorry-rap, een heuse sorry-monoloog en een vrolijke sorry-dans. En een paar gepassioneerde sorry-songs die heel hard mogen worden meegezongen, ook NA de voorstelling. Waarvoor onze welgemeende excuses. Maar als je er niet bij bent zul je spijt krijgen. Sorry, het is niet anders.


BEKIJK SORRY OP PODIUMKIDS THUIS

Bonte Kleuren

Bij elke voorstellingen maken wij een kleurplaat, die je thuis kan uitprinten. Binnen de lijntjes kleuren hoeft zeker niet! Maak er je eigen bonte kunstwerk van, met glitters of krijt of knip ze uit en hussel ze door elkaar tot een abstract beeld. Wat je maar wil, en stuur je ons dan een foto als je klaar bent? We worden graag geïnspireerd door alle soorten kunst!


BEKIJK ONZE KLEURPLATEN

GEHEIME FILM

Bekijk de korte film 'De Geheime Club' Een ode aan de mooie, eigenzinnige, markante en kleurrijke mensen uit ieders omgeving. In de film beginnen we een eigen geheime club met Duimalot, Piet, Haagse Harry, een jongen die niet praat, Lady Galore dierenmensen en Spiderman. Maar De Geheime Club is nooit vol, aanmelding staat open voor iedereen, kom jij er ook bij?


BEKIJK DE FILM

Work it out

Zit jij ook zoveel thuis? Te hangen op de bank en te zitten aan je bureau en te liggen op bed? Sta op en WORK IT OUT! Even wat beweging tegen bank-benen en bed-armen en wat boks-moves tegen al die opgekropte gevoelens!


WORKOUT 1

WORKOUT 2

WORKOUT 3

WORKOUT 4

WORKOUT 5

Laden