Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Wim Conradi

muziek- en geluidsontwerper

Wim Conradi (1962) is audiodidact. Hij heeft zijn sporen verdiend als componist en geluidskunstenaar bij vele theatergroepen, radio, TV en musea.

‘Woorden worden in de hersenen verwerkt om tot een begrip te komen, terwijl geluid en muziek rechtstreeks het hart in gaan zonder tussenproces. Dat “rechtstreeks geraakt worden” is mijn fascinatie. Daarom is een groots klassieke muziekstuk voor mij even belangrijk als het geluid van een natte scheet. Het brengt een verschillende maar heftige reactie teweeg.’

Wim
Conradi
muziek-
en
geluidsontwerper
Maurits van den Berg en Job Raaijmakers spelen het tweetal met gevoel voor overdrijving, daarbij geholpen door het stripachtige geluidsdecor van componist Wim Conradi. Raaijmakers speelt zijn schoorvoetende underdogpositie vet uit en Van den Berg gaat net dat irritante maar zeer herkenbare tikje te ver in zijn begrip voor de jaloezie van zijn collega.
Theaterkrant over Wim Conradi
mrt 2018
“De soundtrack van Wim Conradi is allesbepalend in een serie woordeloze achtervolgingen.”
Annette Embrechts - Volkskrant over Wim Conradi
jan 2019
“De besnorde Milan Boele van Hensbroek en Dionisio Matias en de gestylede Linda Zijl (met blonde bobpruik) storten zich met uitvergrote mimiek en gestiek in doldwaze slapstick. De soundtrack van Wim Conradi (van 'Boink!' tot hartkloppingen) is daarbij allesbepalend.”
Annette Embrechts - Volkskrant over Wim Conradi
jan 2019
“…net als in AaiPet, de vorige kleutervoorstelling voor de allerkleinsten van regisseur René Geerlings en Wim Conradi, is de timing van de spelers (Milan Boele van Hensbroek, Dionisio Matias en Linda Zijl) perfect en betrekken zij waar maar even kan de kinderen in hun doldwaze jacht op de microfoon.”
Henri Drost - Theaterkrant over Wim Conradi
feb 2019
“Ook in PAK’M wordt slim gebruik gemaakt van techniek, vooral de soundtrack van Wim Conradi is geweldig.”
Hans Smit - Het Parool over Wim Conradi
feb 2019
Laden