Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

BAM-DAG: donderdag 8 oktober

verdiepend programma via livestream

Op 8 oktober organiseren we samen met collega-gezelschappen Artemis en Maas theater en dans de vijfde editie van de BAM-dag. Op deze dag presenteren we normaal gesproken het aanbod voor het volgende seizoen, maar dit jaar ziet de dag er anders uit! In een verdiepend programma gaan onze artistiek leiders in gesprek met collega’s uit het werkveld om het te hebben over de impact van de maatregelen op de theatersector. Hoe kunnen we hiermee omgaan? En hoe kunnen we met elkaar het vertrouwen van ons publiek vasthouden of terugvinden?

Gastspreker Paul van Lange, hoogleraar Sociale Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, zal in zijn lezing Van nature vriendelijk hier vanuit wetenschappelijk oogpunt op ingaan:

 

 

“Als er iets is dat de coronacrisis laat zien, dan is het wel dat mensen sociale dieren zijn. Sociaal in die zin dat ze niet zonder contact kunnen. Maar zijn wij ook sociaal in termen van vriendelijkheid, gehoorzaamheid, en behulpzaamheid? Tussen individuele mensen zien we veel vriendelijkheid en onderling vertrouwen. Maar tussen groepen gaat het vaak mis en ligt wantrouwen en zelfs vijandigheid op de loer. Donderdag 8 oktober vertelt Hoogleraar Sociale Psychologie Paul van Lange (Vrije Universiteit Amsterdam) meer over onze natuurlijke neiging tot vooral vriendelijkheid, maar ook hoe we het vertrouwen tussen groepen kunnen versterken.” – Paul van Lange

 

Dit belooft een interessante ochtend te worden, daarom willen we zoveel mogelijk geïnteresseerden en collega’s uit de culturele sector de mogelijkheid bieden deze BAM-dag via een livestream te volgen. Geïnteresseerd? Meld je aan via promotie@bontehond.net en ontvang de link voor de livestream.

 

Donderdag 8 oktober 2020 

10:30 - 12:30 uur via een livestream

Aanmelden via: promotie@bontehond.net

2 okt 2020
Laden