Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Interview toekomstig artistiek Leider Judith Faas

We spraken met Judith Faas die vanaf 2021 René Geerlings opvolgt en de artistieke leiding van BonteHond voor haar rekening neemt. “Ik ben heel trots en blij dat we eindelijk de erkenning en het vertrouwen hebben gekregen van de Raad voor Cultuur, zeker in deze tijd waarin alles op losse schroeven staat. We gaan onze plannen met heel veel liefde waarmaken.” Ondanks dat BonteHond eerder nog niet in de BIS zat heeft het ook onder leiding van René Geerlings al langer gefungeerd als BIS-gezelschap. “We zijn nu dan ook extra dankbaar en leven mee met de instellingen wiens aanvraag is afgewezen.”


Dat BonteHond nu in de BIS is opgenomen is van groot belang voor Flevoland. Samen met Kunstmuseum Flevoland, waarvan de aanvraag ook gehonoreerd is, krijgt Flevoland als relatief nieuwe provincie langzaam een rijker en voller cultureel aanbod. Dit biedt nieuwe kansen maar laat ook zien dat Flevoland en haar inwoners gezien worden. Zo heeft BonteHond een internationaal samenwerkingsplan met Turkije en Suriname, dat zal resulteren in een tournee in alle drie de landen. In Almere is de bevolking divers met een groot aantal bewoners uit Suriname en Turkije. Judith: “We vinden het belangrijk om een afspiegeling te zijn van de maatschappij. We zijn ons erg bewust van onze omgeving en blijven daarop inspelen, voor ons is dat ongelooflijk vanzelfsprekend en dat voeren we door met heel veel bewustzijn, juist omdat we ons beseffen dat er ook in de theatersector nog grote stappen te maken zijn.”


Naast de aandacht voor diversiteit is ook een open cultuur een belangrijke waarde voor BonteHond, om ergens onbevooroordeeld in te kunnen stappen, te blijven kijken met een open blik en de situaties en de manier waarop we deze benaderen te bevragen. 

5 juni 2020
Laden