Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Juffenballet genomineerd voor de Podiumkids Prijs 2020

Om te vieren dat de theaters beperkt weer open mogen, maakte Podiumkids op 1 juni de nominaties van de Podiumkids Prijs 2020 bekend. Kinderen uit het hele land hebben dit theaterseizoen 2019/2020 gestemd op hun favoriete voorstellingen. De vijf voorstellingen die het beste beoordeeld zijn, maken kans op deze publieksprijs.


Ondanks onderbroken tournees vanwege de corona-maatregelen, hebben er toch veel geweldige voorstellingen gespeeld dit seizoen én is er volop gestemd. De Podiumkids Prijs 2020 kan daarom gelukkig worden uitgereikt! Welke van de genomineerde voorstellingen de winnaar wordt, bepaalt de Podiumkids kinderjury. De jury bestaat uit zeven kinderen tussen de 8 en 11 jaar. Zij hebben sinds oktober vorig jaar zoveel mogelijk deelnemende voorstellingen gezien en beoordeeld. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op het Nederlands Theater Festival in september.


De genomineerden voor de Podiumkids Prijs 2020 zijn:

Zwijnenstal - Theater Sonnevanck in coproductie met de Nederlandse Reisopera Back to Oz - Het Filiaal theatermakersLampje - Maas theater en dansRuimtevlucht - Het Houten Huis in coproductie met Holland Opera

Juffenballet - BonteHond & Maas theater en dans

Zie hoe de genomineerden feestelijk bekend worden gemaakt door de Podiumkids kinderjury in dit filmpje.


Podiumkids

Podiumkids is een collectief van 24 professionele gezelschappen die theater-, muziek- en/of dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Gezamenlijk trekken ze op om jeugdtheater in Nederland te promoten. Op de website www.podiumkids.nlworden de voorstellingen onder de aandacht gebracht bij een breed publiek. Podiumkids is daarnaast organisator van de Podiumkids Prijs: dé publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

De Podiumkids Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK).


Foto: Kamerich&Budwilowitz;/EYES-2

3 juni 2020
Laden