Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Juffenballet: grote zaalvoorstelling over de geheime wereld achter het schoolbord

Coproductie van BonteHond en Maas theater en dans voor 6+

In januari 2020 gaat de allereerste grote zaalvoorstelling van BonteHond in première: Juffenballet (6+), in regie van René Geerlings (BonteHond) en geschreven door Moniek Merkx (Maas). In Juffenballet blijkt de koffiekamer een portal naar een andere wereld. In de maneschijn ontmoet een stel juffen elkaar op een open plek in het bos. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie te stoken, dansen wild en uit de maat en brouwen mengsels en geniepige plannetjes. Plannetjes om de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon te stoten. Ze willen de school vernieuwen met strakke regels en prestatiedruk. Een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden?


Voor Geerlings begon het idee voor deze voorstelling met dat hij als zesjarige dacht dat juffen er alleen voor hem waren. Geerlings: “Dat als ik naar huis ging, de juffen op de mat sliepen in de klas. Nu wilde ik me ook eens in hen verplaatsen en bedenken hoe pittig hun taak is.” In Juffenballet lopen de toverwereld en de echte wereld door elkaar. Zodra de juf het lokaal verlaat, groeit het klaslokaal vol met mos.  Overdag geven de juffen het goede voorbeeld, maar na het luiden van de schoolbel gooien ze hun haren los. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een zielig liedje.

Juffenballet toert vanaf 25 januari 2020 door het land. Bekijk de speellijst en koop snel een kaartje. Tot in het theater! 

10 juli 2019
Laden