Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Onder Water: van theatervoorstelling tot kinderboek

Onder Water is een voorstelling die BonteHond speciaal voor Flevoland maakte en speelde op scholen en bibliotheken in de provincie. Nu is het ook een kinderboek, dat alle Flevolandse kinderen uit groep 6 cadeau krijgen. Regisseur Judith Faas en schrijver Sanne Schuhmacher bedachten voor het kinderboek een nieuw verhaal dat geïnspireerd is op de voorstelling. Het resultaat: een echt kinderboek over trots zijn op jezelf en waar je vandaan komt, met de leukste Flevoland-feitjes, prachtige illustraties van Gert-Jan Oosting en Onder Water-poëzie.

 

Het allereerste exemplaar is op 19 december uitgereikt aan gedeputeerde Michiel Rijsberman. Tegelijkertijd reed KIDD met een auto vol kerstpakketten door Almere, langs de 28 scholen die mee doen aan de leerlijn. Ieder kind uit groep 6 werd verrast met een Onder Water-boek met daarbij een boekenlegger met uitnodiging om de personages uit het boek in het echt te ontmoeten. Speciaal voor kinderen in Almere speelt de voorstelling namelijk op 4 januari in het kader van KIDD Buiten School, met voorafgaand een theaterworkshop. 


Het kinderboek Onder Water is een idee van Theatergezelschap BonteHond, FleCK en Bibliotheeknetwerk Flevoland in het kader van de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. In 2018 is het 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet van kracht werd. Dat is het hele jaar gevierd met verschillende programma’s en activiteiten in heel Flevoland. 


19 dec 2018
Laden