Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

STUDIO BONTEHOND: ABSURD MAAR WAAR

Ons nieuwe kanaal binnenkort op een beeldscherm bij jou in de buurt

Hoe zorg je als jeugdtheatergezelschap dat je niet met beroemde kabouters of andere BN’ers hoeft te werken om de zalen te vullen? Simpel: Je maakt je eigen acteurs bekend en geeft tegelijkertijd hun theaterpersonages een tweede leven.


Binnenkort lanceren we ons nieuwe kanaal: Studio BonteHond! Van 2017 tot 2019 maakten we 17 sketches over waar wij als theatergezelschap dagelijks mee te dealen hebben. Over populisme, kinderamusement, de nieuwe technologie en de gevaren van kunst. Over je hoofd boven water proberen te houden in angstige tijden en over houvast zoeken in kortzichtigheid. Je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt wel ergens echt.


STUDIO BONTEHOND is een op hol geslagen tv-kanaal in de traditie van Monty Python, Little Britain en Toren C, maar dan gemaakt met Almere als decor en geschikt voor iedereen vanaf 12.


De moppentrommel hebben we voor de serie dicht gelaten, dus herkenbare dijenkletsers hoef je niet te vrezen. Wij steken liever de draak met de moderne vertrutting door middel van absurdisme en vervreemding. De werkelijkheid is vaak absurder dan je kan bedenken. Absurd dús waar!


Houd onze Facebook en/of Instagram in de gaten. Hier zullen we zeer binnenkort de eerste video en link naar het kanaal plaatsen!

13 feb 2020
Laden