Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

WIEDEEDHET

EEN VOORSTELLING VOOR WAAROM-VRAGERS

In augustus beginnen de repetities van de voorstelling WIEDEEDHET. Een moment waar we (misschien wel meer dan ooit) naar uitkijken, omdat we dan weer kunnen doen wat we het liefste doen: theater maken! Na maanden thuiswerken zullen werknemers en acteurs weer in hun natuurlijke habitat terugkeren op kantoor en in de repetitiezaal. De afgelopen tijd is er -op afstand- hard toegewerkt naar de repetities. In de vele zoom-vergaderingen werd alles, van script tot decor en compositie tot techniek, besproken. Ook elk (corona)scenario werd besproken, zodat we tijdens het repeteren rekening kunnen houden met – en toezicht kunnen houden op – het naleven van de geldende maatregelen. 

 

WieZietHet?

In de afgelopen weken werd ook hard gewerkt aan de educatiefilm die bij de voorstelling wordt gemaakt. Omdat filmen op locatie niet mogelijk was is er voor gekozen om de acteurs zelf te laten filmen in hun eigen huis met digitale regie en ondersteuning van regisseur Sandy Pieterse, videomaker Zindzi Witte en Emma de Mol van Otterloo, die de productie verzorgde. De film wordt een interactief zoekspel voor de goede theaterkijker met opdrachten die zowel in de klas als thuis kunnen worden gedaan.

 

Over de voorstelling

Wie is die geheimzinnige man achter de heg in de tuin? Van wie is deze portemonnee, waarom zit er een touwtje aan en waar leidt dat touwtje ons heen? Hoe komt die witte verf op de winterjas van de vader en waar is de moeder met de honkbalknuppel naartoe? Is de politieman wel echt een politieman? En is die mooie vrouw wel echt verliefd? En van wie is dit landhuis eigenlijk en is het wel echt? Mogen wij hier wel zijn? In een donkere kamer horen we een gil, het licht gaat aan en er ligt iemand op het kleed die -als niemand kijkt- toch weer opstaat. Kortom, wie heeft wat gedaan en waarom, wanneer en waar?

 

WIEDEEDHET is op een grappige manier spannend en filosofisch. Want ook al denken wij doorgaans zeker te zijn van onze zaak is uiteindelijk niets wat het lijkt. Zelfs de voorstelling blijkt bij nader inzien anders dan dat de flyer beloofde. Een groot mysterie dus, een raadsel dat uiteindelijk opgelost moet worden...

WIEDEEDHET gaat over vragen stellen en proberen die zelf te beantwoorden. Over goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. We zijn allemaal detectives en de aanwijzingen liggen in deze voorstelling voor het oprapen.

 

Een vervolg op de succesvolle samenwerking tussen Job Raaijmakers, René Geerlings en componist Wim Conradi. Eerder maakten zij Aap & Beer (Gouden Krekel 2012), Niet Huppelen! (Zilveren Krekel 2014), KLUCHT (2016) en FOEI (2018). Na KLUCHT wordt dit hun tweede genre-onderzoek. Ze maken een eigen WhoDunnit geïnspireerd op The Mousetrap van Agatha Christie, de langstlopende theatervoorstelling ooit ter wereld. 

 

Concept: Job Raaijmakers en René Geerlings

Regie: René Geerlings

Compositie: Wim Conradi

Spel: Kim van Zeben, Job Raaijmakers, Joep Hendrikx en Anna Schoen

Decor: Marlies Schot

Lichtontwerp: Remko van Wely

Techniek: Klim Nelissen

Productie: Sanne Priem

Fotografie: Kamerich&Budwilowitz;/Eyes2


Kijk voor meer informatie op de voorstellingspagina van WIEDEEDHET

3 juli 2020
Laden