Wie is die geheimzinnige man achter het gordijn in de kamer? Van wie is deze portemonnee , waarom zit er een touwtje aan en waar leidt dat touwtje ons heen? Hoe komt die witte verf op de winterjas van de vader en waar is de moeder met de loden pijp naartoe? Is de buurvrouw wel echt een buurvrouw? En is de tennisleraar wel echt verliefd? En van wie is dit landhuis eigenlijk en is het wel echt? Mogen wij hier wel zijn? In een donkere kamer horen we een gil, het licht gaat aan en er ligt iemand op het kleed die -als niemand kijkt- opeens verdwijnt. Kortom, wie heeft wat gedaan en waarom, wanneer en waar?
WIEDEEDHET is op een grappige manier spannend, raar en filosofisch. Want ook al denken wij doorgaans zeker te zijn van onze zaak is uiteindelijk niets wat het lijkt. Zelfs de voorstelling blijkt bij nader inzien anders dan dat de flyer beloofde. Een groot mysterie dus, een raadsel dat schreeuwt om een oplossing...
WIEDEEDHET gaat over vragen stellen en proberen die zelf te beantwoorden. Over goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. Maar ook over accepteren dat er op sommige vragen geen antwoorden zijn.
Een vervolg op de succesvolle samenwerking tussen Job Raaijmakers, René Geerlings en componist Wim Conradi. Eerder maakten zij Aap & Beer (Gouden Krekel 2012), Niet Huppelen! (Zilveren Krekel 2014), KLUCHT (2016) en FOEI (2018). Na KLUCHT wordt dit hun tweede genreonderzoek. Ze maken een eigen WhoDunnit geïnspireerd op The Mousetrap van Agatha Christie, de langstlopende theatervoorstelling ooit ter wereld.