Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Bos der Verbeelding

Floriade Expo 2022

Afgelopen jaar hebben BonteHond en 2turvenhoog ter gelegenheid van de Floriade Expo 2022 invulling gegeven aan het bos op Utopia Eiland. Samen werd het Bos der Verbeelding gecreëerd; een plek op de Floriade voor kinderen en hun families waar kunst en natuur samenkomen. 


In het Bos der Verbeelding vind je het Bostheater, waar de voorstelling Red de Wereld onder regie van Judith Faas maar liefst 180 dagen lang speelt. Klik voor meer informatie over Red de Wereld. Daar vlakbij staat de Wenstoeter van kunstenaar Will Beckers, waarmee alle kinderen hun toekomstwensen via het Weerwater de wereld in kunnen verspreiden.


Naast het Bostheater vind je 't Trotse Bos, een zintuigelijke kunstroute door 2turvenhoog en vijf kunstenaars. Zij dagen je uit om via je zintuigen te ervaren hoe we onderdeel zijn van het onzichtbare, natuurlijke netwerk. Hoe ervaren we de natuur? Staan we er los van, staan we erboven of zijn we er onderdeel van?


Het onzichtbare natuurlijk netwerk, waar wij als mens ook onderdeel van zijn wordt hier volebaar, hoorbaar, ruikbaar, proefbaar en zichtbaar. Proef de zilte tranen van The Weeping Greenhouse van Ronald van der Meijs die naarmate de zon harder schijnt steeds intenser worden of bespeel de Klinkboom van Annabel Schouten en maak de compositie van het bos hoorbaar. Ontdek het geheugen van het slib en ruik de Zuiderzee die hier nog steeds aanwezig is, in Mare Memoria van de Onkruideniers. Bezoek en ontmoet de oudste bewoner van het Floriadeterrein; 'Wil' in het bomelaarhuisje van Bianca Lurvink. Zie je hem verderop in het bos? En als je dan de weg kwijt bent dan vind je die altijd weer terug door Wortel_Net, waarmee Marloeke van der Vlugt het ontzichtbare zichtbaar heeft gemaakt.


Hoe staan we in relatie tot elkaar en tot alles wat ons omringt? De natuur geeft ons van alles en wat geven wij terug. We zijn afhankelijk van de natuur en we zijn er onderdeel van. Wees niewsgierig, laat je prikkelen-aanwakkeren-uitdagen en provoceren. Beleef de kunstwerken niet met je hoofd maar met je zintuigen en ervaar dat je onderdeel bent van het geheel. 


 


Fotograaf: Moon Saris

Bos der Verbeelding
Laden