Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Magic8

8 kinderen in groep 8 met 8 jaar kunsteducatie

KIDD presenteert Magic 8, een film over 8 leerlingen in groep 8; Tarila, Dean, Sila, Dion, Nathalie, Michelle, Rida en Dhiraj. Deze groepachters zijn de allereerste in Almere die hun volledige basisschooltijd kunst- en cultuureducatie hebben ontvangen. De film laat zien hoe kunst hun wereldbeeld bepaalt. De leerlingen staat daarmee symbool voor alle kinderen die verrijkt worden door kunst en cultuur.


De documentaire was aanvankelijk geheel artistiek uitgedacht door KIDD, in de vorm van een portrettenserie die weergeeft hoe deze kinderen kunst beleven. Uiteindelijk bleken deze kinderen zo autonoom, dat ze zelfs tijdens het proces invloed op de film wilden. Dit is op alle mogelijke manieren terug te zien en te horen. De film is daarmee samen met hen tot stand gekomen, zo zijn ze naast de professionele makers eigenaar van de documentaire. MAGIC8 vertelt hun verhaal, vanuit hun eigen perspectief. 


Over KIDD- Kunst is Dichterbij dan je Denkt (in relatie tot de documentaire)


KIDD is een doorlopende leerlijn kunst en cultuur waarvoor culturele instellingen en scholen uit Almere samenwerken aan kwalitatief cultuuronderwijs op school. KIDD is onderdeel van Cultuureducatie met Kwaliteit, het landelijke programma van de overheid dat als doel heeft cultuureducatie een vaste plek te geven binnen het onderwijs. KIDD wil de ogen van kinderen openen en ze bewustmaken van kunst en cultuur uit hun eigen omgeving. Ze laten ontdekken dat kunst onderdeel is van je leven, van de straat en de stad waarin je woont, dat het overal om je heen is. Dat kunst dichterbij is dan je denkt. Van groep 1 t/m groep 8 krijgen leerlingen vier keer per jaar kunstles op school of een excursie in de stad/provincie. Elk blok is multidisciplinair, gekoppeld aan taalbevordering, creativiteit en reflectief. De leerlingen uit de film komen van basisschool het Spectrum en de Vuurvogel. Zij zijn de eerste lichting die de gehele leerlijn hebben doorlopen. KIDD is een initiatief van theatergezelschap BonteHond en Collage Almere.


 


Credits
Magic8 is een film van KIDD en Collage-Almere
Regie en concept:
Sandy Pieterse | Camera: Jasper van Leeningen | Geluid: Tom Polkamp | Muziek: Fons Beijer | Soundtrack 'Beginning of the end': Reinier van Harten | Muziekideeën: Tarila, Dhiraj, Rida, Nathalie en Dion | Montage: Zindzi Witte | Audio- en geluidscorrectie: Cinemeta | Productie: Sanne Priem, Joris Bastiaan | Kinderen: Dean Kühr, Dhiraj Jodha Dion Taai, Tarila Ikatuboh, Michelle Mesters, Nathalie Rindiani, Sila Kostik, Rida Ouali |


 


Voor reacties op en vragen over de documentaire kunt u contact met ons opnemen via: sandy@bontehond.net.

Magic8
Heb je Magic8 gezien?

Geef een reactie!

Laden