Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Morgen Durf ik Alles

Po√ęziebundel

BonteHond omarmt de vrije geest van het kind, onbezonnen, onbevooroordeeld en intuïtief. In alles wat het gezelschap maakt staat dit gegeven voorop. In de voorstelling SUPERSLOW komt dit naar voren vanuit het thema angst voor het onbekende. Het is een ode aan nieuwe dingen ontdekken en uit je comfort zone te breken.

In het teken van uit je comfort zone stappen, moest BonteHond er zelf ook aan geloven, daarom maakte het gezelschap naast de voorstelling een poëziebundel met hetzelfde thema. BonteHond creëerde een schrijfteam van 7 schrijvers. Zij schreven gedichten gebaseerd op illustraties gemaakt door kinderen die de voorstelling bekeken. De tekeningen zijn vertaald naar kleurrijke illustraties en komen terug in de bundel. De bundel werd op 9 oktober gepresenteerd tijdens het Almeerse Kinderboekenbal, een initiatief van De Nieuwe Bibliotheek, Kunstlinie en BonteHond. De eerste exemplaren werden door Hilde van Garderen, wethouder Kunst en Cultuur van Gemeente Almere overhandigd aan alle schrijvers.

De bundel is te verkrijgen bij boekwinkels door heel het land en online bij onder meer:
De Slegte
bol.com
Bruna
Berne Boek
Hoeksteen Boekhandel
Huizinga Veendam
Frits Hardeman
Paagman


Morgen durf ik alles is een verzameling van 26 spannende, grappige en verrassende gedichten. Over monster Fred, kindsjes van glas, mircofoonijsjes en een huis van patat. De meest fantasievolle en kleurrijllustraties werden gemaakt door 25 kinderen, en deze illustraties hebben schrijvers Eva Gouda, Rosa Schogt, Sulayman el Mathari, Sem Anne van Dijk, Emma van Hooff, Maxine Palit de Jongh en Judith Faas als leidraad gebruikt voor het schrijven. Deze poëziebundel laat zien dat iedereen soms bang is en dat is helemaal niet erg, zoland je nog wel op avontuur durft te gaan. 


SCHRIJVERS


Emma van Hooff, Eva Gouda, Judith Faas, Maxine Palit de Jongh, Rosa Schogt, Sem Anne van Dijk, Sulayman el Mathari


TEKENAARS


Adoara, Amberley, Arash, Djallie, Erin, Huub, Idris, Inaya, Ivy, Jahsaira, Jayden, Jaylee, Jenesis, Kyara, Leo, Logan, Maira, Mouk, Noor, O'Reilly, Reda, Sem, Shane, Sienna, Xanai


VORMGEVER


Zwart Werk/ Zindzi Witte

Morgen Durf ik Alles
Heb je Morgen Durf ik Alles gezien?

Geef een reactie!

Laden