Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Vrijheidsdrieluik

Je leeft je in, je spreekt je uit, je herkent je grens, staat op en slaat van je af. Wie weerbaar is kan veel aan, maar juist als de nood het hoogst is, is het vaak moeilijk om weerbaar te blijven. In de serie Vrijheidsdrieluik duiken tien kinderen in het slavernijverleden en de Tweede Wereldoorlog. In een zoektocht naar achtergrond en identiteit is er één ding dat hen allemaal verbindt: weerbaarheid.


Onder leiding van theatermakers Aristo Mijnals, Fiona Kelatow en Sandy Pieterse wordt het thema weerbaarheid per aflevering vanuit een andere invalshoek belicht. De Tweede Wereldoorlog in Nederland en Indonesië en het slavernijverleden. Hoe verhouden de kinderen zich tot hun geschiedenis? Wat betekent weerbaarheid voor hen persoonlijk? En wat voor rol speelt weerbaarheid in de geschiedenis?


In de driedelige filmserie smelten fictie en documentaire samen tot een kunstzinnig, filosofisch vrijheidsdocument. Daarnaast wordt er per dag een speciale live performance gegeven, aangepast op de herdenking van die dag. Het Vrijheiddrieluik wordt op herdenkingsdagen 4 & 5 mei, Keti Koti (1juli) en de Nationale Herdenking 15 augustus 1945 getoond voor publiek.


Met dank aan: Ibu Spekkoek, Ashley Steenbakker, Lex Burgersdijk, Jak Boumans, Gabriël Bassant, Ton Timmer, Frits Smelt, Kunstlinie.


Het vrijheidsdrieluik wordt op 5 mei gepresenteerd bij de Kunstlinie in Almere. 
Aanvang: 15:00 uur
Duur: 45 minuten


Let op! De Esplanade (het plein bij Kunstlinie) is deels afgezet i.v.m. Bevrijdingsfestival. Via de Schippergarage is het pand te bereiken. Of via de trap bij de Mediamarkt en het Leonardo Hotel. 
Bijwonen? Meld je hier aan!

Vrijheidsdrieluik

Speellijst

Wo 4 mei 2022 19:45 Kunstlinie Almere Flevoland Almere Almere  
Do 5 mei 2022 15:00 Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) Almere Almere  
Heb je Vrijheidsdrieluik gezien?

Geef een reactie!

Aristo Mijnals, Fiona Kelatow, Sandy Pieterse Tiemen van Dijk Jayren Bruster, Dean Kühr, Furysua Hasselbaink, Miljah Bruining, Laurencio Paais, Sarea Bensdorp, Roan de Lange, Myra Schut, Alishia Deutrom, Fleur Koch Annekatrien Gielkens
Aristo
Mijnals
danser/maker
DOX
Fiona
Kelatow
KIDD
kunstenaar
Sandy
Pieterse
educatie
+
verkoop
Tiemen
van
Dijk
Videograaf
Jayren
Bruster,
Dean
Kühr,
Furysua
Hasselbaink,
Miljah
Bruining,
Laurencio
Paais,
Sarea
Bensdorp,
Roan
de
Lange,
Myra
Schut,
Alishia
Deutrom,
Fleur
Koch
Deelnemers
Vrijheidsdrieluik
2022
Annekatrien
Gielkens
Productieleider
Laden