Je leeft je in, je spreekt je uit, je herkent je grens, staat op en slaat van je af. Wie weerbaar is kan veel aan, maar juist als de nood het hoogst is, is het vaak moeilijk om weerbaar te blijven. In de serie Vrijheidsdrieluik duiken tien kinderen in het slavernijverleden en de Tweede Wereldoorlog. In een zoektocht naar achtergrond en identiteit is er één ding dat hen allemaal verbindt: weerbaarheid.
Onder leiding van theatermakers Aristo Mijnals, Fiona Kelatow en Sandy Pieterse wordt het thema weerbaarheid per aflevering vanuit een andere invalshoek belicht. De Tweede Wereldoorlog in Nederland en Indonesië en het slavernijverleden. Hoe verhouden de kinderen zich tot hun geschiedenis? Wat betekent weerbaarheid voor hen persoonlijk? En wat voor rol speelt weerbaarheid in de geschiedenis?
In de driedelige filmserie smelten fictie en documentaire samen tot een kunstzinnig, filosofisch vrijheidsdocument. Daarnaast wordt er per dag een speciale live performance gegeven, aangepast op de herdenking van die dag. Het Vrijheiddrieluik wordt op herdenkingsdagen 4 & 5 mei, Keti Koti (1juli) en de Nationale Herdenking 15 augustus 1945 getoond voor publiek.
Met dank aan: Ibu Spekkoek, Ashley Steenbakker, Lex Burgersdijk, Jak Boumans, Gabriël Bassant, Ton Timmer, Frits Smelt, Kunstlinie.
Het vrijheidsdrieluik wordt op 5 mei gepresenteerd bij de Kunstlinie in Almere.
Aanvang: 15:00 uur
Duur: 45 minuten
Let op! De Esplanade (het plein bij Kunstlinie) is deels afgezet i.v.m. Bevrijdingsfestival. Via de Schippergarage is het pand te bereiken. Of via de trap bij de Mediamarkt en het Leonardo Hotel.
Bijwonen? Meld je hier aan!