Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Educatie bij En de winnaar is...

Bij elke voorstelling maken wij educatie. Dat betekent bij BonteHond: een heuse documentaire met acteurs uit de voorstelling. Ook zijn er bijbehorende opdrachten om klassikaal uit te voeren.Het educatief materiaal van En de winnaar is... bestaat uit het kijken van een minidocumentaire, een lesbrief en een workshop. In de documentaire maken we kennis met een bokser, een zorgverlener, een moeder en een kind die vertellen waar zij zich wel eens schuldig over voelen. Ook wordt er door een psycholoog uitgelegd hoe schuldgevoel in de hersenen werkt.De lesbrief staat bol van opdrachten waarin leerlingen worden aangemoedigd om boven zichzelf uit te stijgen, hun fantasie te gebruiken en lef te tonen door ervaringen over het thema te delen.De film en de bijbehorende lesbrief geven aanleiding om na te denken over schuldgevoel en over regels die je jezelf oplegt, of regels die je soms opgelegd krijgt.Ook is er de mogelijkheid een aparte workshop bij te boeken.


In de workshop komen beweging en tekst samen. De docent is zowel (kick)bokser als acteur en leert je aan de hand van een aantal fysieke en mentale opdrachten om je hoofd te legen. In een afwisselend parcours leer je poëzie te combineren met kickboksen, een stootkussen om te zetten in een modern kunstwerk en de klappen te verdraaien in rake tonen.

Heb je Educatie bij En de winnaar is... gezien?

Geef een reactie!

Sandy Pieterse, Judith Faas Sandy Pieterse, Sophia Visser Dionisio Matias, Eva Zwart, Renée Baelde, Erik Kaizer, David Kastiel, Caroline Berk, Silke Ilja Lammers Gery Mendes Sophia Visser Judith Faas, René Geerlings Sanne Priem, basisschool de vuurvogel, anneke koelman, Fiona Kelatow, boksschool seconds out, suriel hooker, amanda de gast, Lars Posthumes, martin gevonden, connie wieten, jessica kelatow, nick de koning
Sandy
Pieterse
educatie
+
verkoop
Judith
Faas
artistiek
directeur
Sophia
Visser
Zakelijk
Assistent
&
Verkoop
Dionisio
Matias
acteur
Eva
Zwart
actrice
Renée
Baelde
Erik
Kaizer
David
Kastiel
Caroline
Berk
Silke
Ilja
Lammers
filmer
Gery
Mendes
muzikant/componist
René
Geerlings
Voormalig
Artistiek
leider
Sanne
Priem
Productieleider
basisschool
de
vuurvogel
anneke
koelman
Fiona
Kelatow
KIDD
kunstenaar
boksschool
seconds
out
suriel
hooker
amanda
de
gast
Lars
Posthumes
martin
gevonden
connie
wieten
jessica
kelatow
nick
de
koning
Laden