Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

EDUCATIE BIJ NIET HUPPELEN! (5+)

HOE HET HOORT

Jonge kinderen zijn erg bezig met ‘hoe het hoort’: dit is goed en dat is fout. Dit kan wel en dat kan niet. Spruiten zijn vies en ijs is lekker. Een man draagt geen jurk en een tuin eindigt bij een hek. Op school en thuis leren ze wat de algemeen geldende regels en afspraken zijn.


Bij de voorstelling ‘Niet huppelen!’ wordt educatief materiaal aangeboden. Middels korte opdrachten en gespreksingangen worden de kinderen geprikkeld zelf na te denken over wat goed is en wat niet. Wat moet verboden worden om jouw straat, jouw gezin of klaslokaal beter te maken? Zorgen regels voor een betere wereld en welke regels bepaal je helemaal zelf? Waar of tegen wie wil je in opstand komen?


Vanuit een nieuw verworven inzicht maken de kinderen een persoonlijk verbodsbord om mee in protest te gaan:

Verboden te stinken!

Stop met slapen!

Tegen gefluister!

Niet huppelen!


Het educatiemateriaal bestaat uit een nog leeg verbodsbord voor elk kind en een begeleidende brief voor de docent met lessuggesties die thema’s als culturele verschillen en moreel besef op kinderniveau als uitgangspunt hebben.


MEER INFO? 

Educatie BonteHond: Sandy Pieterse | sandy@bontehond.net

Heb je EDUCATIE BIJ NIET HUPPELEN! (5+) gezien?

Geef een reactie!

@BonteHond: Ook Niet Huppelaars moeten goed de regels bestuderen voordat zij aan het Niet Huppelen slaan. #niethuppelen https://t.co/qJL9fQpyfO
#BONTEHOND
@BonteHond: Inspiratie van de straat #NietHuppelen https://t.co/gg3xI2xHf8
#BONTEHOND
@BonteHond: RT @STIPproducties: Dat was het. De aller aller allerlaatste #Niethuppelen! @JouwKrakeling #supertrots @BonteHondAlmere https://t.co/ZpWwE…
#BONTEHOND
Laden