Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

educatie bij Pak'M

Na afloop van de voorstelling krijgt iedereen in het publiek een eigen multifunctionele plopkap en een interactieve mini-workshop in playbacktechnieken. Deze kan de rest van de dag/week/schooljaar ook in de klas gebruikt worden.

 

De acteurs, of de theaterdocent, laten zien wat je allemaal met een plopkap kan: het is dé tool waarmee je een presentator of playback-ster kan worden. Zet de plopkap op je vinger of op je pen, en je kunt de wereld in!

Interview de mensen om je heen, word poppenspeler, playback alle geluiden die je hoort en maak van je microfoon je beste vriend. Zorg er wel voor dat niemand anders je microfoon te pakken krijgt!

 

Belangrijk om te weten is dat je elk geluid ter wereld kan playbacken en niet alleen stemmen! Je kan dieren playbacken of zelfs voorwerpen, zoals een auto of een fluitketel. Ga op zoek naar geluiden uit de omgeving en laat de kinderen deze geluiden playbacken. Ga het liefst zelfs naar buiten en ga daar op zoek naar geluiden: vogels, andere spelende kinderen of een stuiterende bal.

Kijk het filmpje voor nog meer suggesties wat je met je plopkapvriend kunt doen.

 

*Een plopkap is het ronde, zachte omhulsel van een microfoon

Heb je educatie bij Pak'M gezien?

Geef een reactie!

Laden