Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Juffenballet

Over de geheime wereld achter het schoolbord

De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord?In Juffenballet blijkt de koffiekamer een portal naar een andere wereld. In de maneschijn ontmoet een stel juffen elkaar op een open plek in het bos. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie te stoken, dansen wild en uit de maat en brouwen mengsels en geniepige plannetjes. Plannetjes om de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon te stoten. Ze willen de school vernieuwen met strakke regels en prestatiedruk. Een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden?Gooi Harry Potter, de heksen van Roald Dahl, Superjuffie en De Luizenmoeder op een hoop en je hebt Juffenballet. Een bokkig avonturenverhaal voor 6+ waarin het klaslokaal net zo makkelijk een wild bos kan zijn. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje.René Geerlings (idee en regie):


“Als je 6 jaar bent, draait de wereld vooral om jezelf. Je vraagt je weinig af over het leven van anderen. Vooral als ze volwassen zijn. Juffenballet geeft een fantasievolle inkijk in de wereld achter het schoolbord. Het leven van de juf is tegenwoordig al lang geen sprookje meer. Hoog tijd dus voor een gul en wild avontuur rondom deze voor iedereen “o zo belangrijke” figuur. Ook vind ik het belangrijk om de kracht van verbeelding te laten zien in een tijd van marktwerking en prestatiedruk.“Moniek Merkx (tekst):“Het leek me goed om de school als een soort sprookjesachtig koninkrijk te zien, waar de juffen strijden om aandacht en macht. Op de school Zonderland zijn de juffen meer bezig met eigenbelang en ruzie maken, dan met de kinderen goed lesgeven. Ik heb er plezier in om een spannend Harry Potter-meets-Shakespeare spel te schrijven en hoe dan ook de kinderen te laten winnen.”Een coproductie met Maas theater en dans. Maas theater en dans en BonteHond delen een liefde voor fysiek, beeldend theater.

Juffenballet

Speellijst

Za 25 jan 2020 19:00 Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Almere Tryout Almere Almere  
Zo 26 jan 2020 15:30 Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Almere Premiere Almere Almere  
Vr 31 jan 2020 13:30 Theater Zuidplein, Rotterdam Uitverkocht Rotterdam Rotterdam  
Zo 9 feb 2020 14:30 Wilminktheater en Muziekcentrum, Enschede Enschede Enschede  
Zo 16 feb 2020 15:00 Stadsschouwburg de Harmonie, Leeuwarden Leeuwarden Leeuwarden  
Wo 19 feb 2020 14:00 Schouwburg de Lawei, Drachten Drachten Drachten  
Zo 23 feb 2020 15:00 Zaantheater, Zaandam Zaandam Zaandam  
Di 25 feb 2020 14:30 Leidse Schouwburg Stadsgehoorzaal, Leiden Leiden Leiden  
Za 29 feb 2020 16:00 Theater De Kampanje, Den Helder Den Helder Den Helder  
Zo 1 mrt 2020 15:00 Stadsschouwburg, Utrecht Utrecht Utrecht  
Zo 19 apr 2020 14:30 Theater de Veste, Delft Delft Delft  
Vr 24 apr 2020 19:00 Theater Rotterdam, Rotterdam Rotterdam Rotterdam  
Za 25 apr 2020 15:00 Theater Rotterdam, Rotterdam Rotterdam Rotterdam  
Zo 26 apr 2020 14:30 Stadsschouwburg & Philharmonie, Haarlem Haarlem Haarlem  
Wo 29 apr 2020 14:30 Meervaart Theater, Amsterdam Amsterdam Amsterdam  
Heb je Juffenballet gezien?

Geef een reactie!

het was eng leuk raar ik vond het bijna heelemaal niet eng
emily(7 jaar) over Juffenballet
 
Dank jullie wel voor de geweldige voorstelling .
Ik heb hem 2x mogen zien.
Met collega’s en met mijn groep 3!
De kinderen hebben het er nog over en wijzen regelmatig naar de poster in de klas!
Voor elk kind, ouder en mijzelf valt er iets uit halen, herkenbaar en ook lachen !
Marian Dashorst(61 jaar) over Juffenballet
 
Mooie voorstelling, lekker queer. prachtige decors.
Monique Slootman(55 jaar) over Juffenballet
 
Super, super, super mega mega mega leuk.
en ook een mooi verhaal :)
Hoy(7 jaar) over Juffenballet
 
leuk, afwisselend theater met aantrekkelijke dansscėnes. Sterke solo zang van juf Blauwzuur.
Stella(56 jaar) over Juffenballet
 
De voorstelling kon me niet echt boeien, terwijl ik wel erg van kindervoorstellingen houd. Het dansen vond ik van een veel hoger niveau dan het acteren. ( juf Blauwzuur vond ik wel goed acteren). Maar misschien waren mijn verwachtingen te hoog na de fantastische voorstelling Aaipet en de lovende recensie in Trouw van de voorstelling Juffenballet.
Saskia(61 jaar) over Juffenballet
 
Ik vnd het leuk en soms wel spannend.
Lotte(7 jaar) over Juffenballet
 
ik vind julli schows heel leuk waneer geven julli nog zo eentje het zo leuk maar helaas kan dat niet want het corona vieres is nog steeds niet weg he jammer. Maar als het weer weg is dan kom ik weer naar julli kijken en ik kom samen kijken met mama,papa,gisele en mezelf oh en meschien met fammili ja is dat goed?Oh en mag ik nog weten hoe juli heten? Ik ben nu bij oma,opa,tante,nichtje en neefje leuk he. dus je kan mieschien straks iets sturen oke doei liefs cheyenna.ik misjulli heel erg en julli mij ook hoop ik oke dan zie ik julli later oke of nooit maa ik van wel dat ik julli nog zie oke doei liefs cheyenna,mama,me zusje ,neefje,nichtje,tante,oma,en opa oke ik zie julli wel weer doei
cheyenna parmenand(9 jaar) over Juffenballet
 
"Juffenballet (...) is een heerlijk brutale, uitbundige parodie op het Nederlandse schoolsysteem, waarin de leerkrachten nu eens niet het goede voorbeeld geven, maar hardop roepen dat vervelende ouders vervelend kinderen hebben."
Keuze van de Criticus - Theaterkrant
jan 2020
"Juffenballet is een prettig gestoorde puinhoop, en een ode aan de fantasie. (…) Er zit musical in, fantastisch gezongen koorpartijen, enge muziek, spectaculaire effecten en een enkel afgehakt ledemaat. Althans, zoiets meende ik me te kunnen herinneren, maar dat kan ook mijn fantasie zijn geweest die op hol sloeg. Want dat doet dit soort theater dus: een beroep op de fantasie. Een tamelijk onmisbaar ingrediënt voor het leven.”
Cultureel Persbureau
jan 2020
"(...) de eerste helft van de voorstelling is een adembenemende onderdompeling in deze vreemde wereld, waarin een klaslokaal plotseling in een bos verandert en dans, spel en zang een bezwerend geheel vormen. Naast de vormgeving van Sanne Danz en Judith de Zwart maakt vooral de muziek van Reinier van Harten (alias Reindier) indruk: zijn opzwepende songs geven de voorstelling vleugels."
NRC
jan 2020
“Schrijfster Moniek Merkx en regisseur René Geerlings maakten een sprankelende grote zaalvoorstelling vol heksen, humor, sprookjesbeelden en woordgrappen over de prestatiedruk in het onderwijs."
Trouw
jan 2020
“Overweldigend totaaltheater met fenomenale juffen (…) Aan fenomenale juffen (m/v) ook geen gebrek. Want wat zijn de dansende acteurs en zingende dansers stuk voor stuk ijzersterk."
Scènes
jan 2020
“Het zit vol met dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje. Je word er in mee gezogen en de glimlach op de gezichtjes van de twee bandito’s spraken boekdelen! Dit is een groot succes!”
Olivette (blogger)
jan 2020
René Geerlings Moniek Merkx Cecilia Moisio Reinier van Harten Isabelle Houdtzagers, Manon Nieuweboer, Roosmarijn Luyten, Sabrina NaberMacnack, Serano Pinas, Luuk Weers, Katarzyna Sitarz, Yulia Kalinchenko Sanne Danz Judith de Zwart Tessa Hornstra Remko van Wely Judith Faas Millie Lijbers Peter Raaijmakers, Frans Baudoin, Klim Nelissen, Tinus Christiaans, Colin Groenevelt Judith Oostrom Manouk Martens Kamerich & Budwilowitz
Educatie bij Juffenballet
René
Geerlings
Voormalig
Artistiek
leider
Moniek
Merkx
regisseur
Cecilia
Moisio
Choreograaf
Reinier
van
Harten
Muziek
Isabelle
Houdtzagers
acteur
Manon
Nieuweboer
acteur
Roosmarijn
Luyten
acteur
Sabrina
NaberMacnack
Acteur
Serano
Pinas
choreograaf
Luuk
Weers
acteur
Katarzyna
Sitarz
Danser
Yulia
Kalinchenko
Danser
Sanne
Danz
decorontwerper
Judith
de
Zwart
kostuumontwerper
Tessa
Hornstra
grimeuse/visagist
Remko
van
Wely
lichtontwerper
Judith
Faas
artistiek
directeur
Millie
Lijbers
assistent
Artistiek
+
internationaal
Peter
Raaijmakers
Technicus
Frans
Baudoin
Technicus
Klim
Nelissen
technicus
Tinus
Christiaans
Technicus
Colin
Groenevelt
Technicus
Judith
Oostrom
productieleider
Manouk
Martens
productie
+
educatie
Kamerich
&
Budwilowitz
fotografie
@BonteHond: Onze 1e grotezaalvoorstelling Het Juffenballet: familievoorstelling over het geheime leven van de juf is te zien in… https://t.co/bJXSAK1JLX
#BONTEHOND
Laden