Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

FOEI

Foute voorstelling voor slechte kinderen

Waarom zijn ongezonde dingen het lekkerst en zijn verhalen waar je slim van wordt zo suf? En waarom mag ik niet in mijn neus peuteren terwijl die gemaakt lijkt voor mijn vinger? Kortom, waarom is slecht leuk en goed saai?

Zelfbeheersing is moeilijk. Je bent er je hele leven zoet mee. Als 2-jarige is het hard werken om niet alles in je mond te stoppen. Als 5-jarige mag je pas iets lekkers als je je groente op hebt en als 10-jarige moet je stil zitten en stoppen met gamen. En als je denkt dat het ophoudt als je volwassen bent, vergeet het maar: niemand kan zich altijd beheersen en dat wat slecht voor je is ligt altijd op de loer! Zodra de kinderen netjes in bed liggen storten de ouders zich op chips en wijn. Maar ben je slecht als je je vergrijpt aan een taartje? Ben je slecht als je stiekem een beetje liegt of iets doet wat verboden is?


In FOEI kunnen twee wetenschappers zich niet inhouden. Wel als ze samen zijn maar nooit alleen. Daarom besluiten ze elkaar te trainen in wilskracht. Niet denken aan roze olifantjes, niet spugen op de grond, niet snoepen uit de koektrommel, niet stiekem naar je buurmeisje gluren en niet uit bed kruipen om even met de iPad te spelen. Zo snel mogelijk willen ze nette, voorbeeldige mensen worden. Om daarna anderen te leren net zo goed te worden als zij. Want slecht zijn is toch het laatste wat je wilt!


FOEI is een wedstrijd in zelfbeheersing waarin verleidingen als draken bestreden worden.


Dit is de vierde samenwerking tussen Raaijmakers & Geerlings en componist Wim Conradi. Eerdere voorstellingen van dit drietal waren Aap & Beer (Gouden Krekel 2012), Niet Huppelen (Zilveren Krekel 2014) en KLUCHT (speelt in 2016). Ditmaal werken ze samen met speler en maker Maurits van den Berg (Berg&Bos; en Beumer&Drost;). hij speelde eerder bij BonteHond in KNOW ME.


FOEI

Verwacht

Nog geen nieuwe voorstellingen gepland
 

Geweest

Zo 27 mei 2018 14:00 Stadsschouwburg, Utrecht Utrecht Utrecht  
Ma 21 mei 2018 14:00 Koninklijke Schouwburg, Den Haag Den Haag Den Haag  
Zo 20 mei 2018 15:00 Hofpleintheater, Rotterdam Rotterdam Rotterdam  
Zo 13 mei 2018 15:00 De Schuur, Haarlem Haarlem Haarlem  
Za 12 mei 2018 14:30 Zwolse Theaters, Zwolle Zwolle Zwolle  
Wo 9 mei 2018 15:00 Schouwburg Kunstmin, Dordrecht Dordrecht Dordrecht  
Zo 6 mei 2018 15:00 Bronks, Brussel (BE) Brussel (BE) Brussel (BE)  
Di 1 mei 2018 15:00 Bijlmer Parktheater, Amsterdam Amsterdam Amsterdam  
Zo 29 apr 2018 14:00 Meervaart Theater, Amsterdam Amsterdam Amsterdam  
Zo 22 apr 2018 15:00 Schouwburg Het Park, Hoorn Hoorn Hoorn  
Za 21 apr 2018 15:30 De Nieuwe Vorst, Tilburg Tilburg Tilburg  
Zo 15 apr 2018 14:30 Schouwburg Ogterop, Meppel Meppel Meppel  
Za 14 apr 2018 15:00 Theater Ins Blau, Leiden Leiden Leiden  
Wo 11 apr 2018 14:30 Theater de Vest, Alkmaar Alkmaar Alkmaar  
Zo 8 apr 2018 14:30 Schouwburg, Hengelo Hengelo Hengelo  
Ma 2 apr 2018 14:30 De Krakeling, Amsterdam Amsterdam Amsterdam  
Zo 1 apr 2018 14:30 De Krakeling, Amsterdam Uitverkocht Amsterdam Amsterdam  
Zo 25 mrt 2018 15:00 Stadsgehoorzaal, Vlaardingen Vlaardingen Vlaardingen  
Zo 18 mrt 2018 14:00 De Goudse Schouwburg, Gouda Gouda Gouda  
Zo 11 mrt 2018 14:00 Schouwburg de Lawei, Drachten Drachten Drachten  
Za 10 mrt 2018 16:00 Oostblok, Amsterdam Uitverkocht Amsterdam Amsterdam  
Zo 4 mrt 2018 15:00 Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Almere Premiere Almere Almere  
Za 3 mrt 2018 15:00 Kunstlinie Almere Flevoland (KAF), Almere Tryout Almere Almere  
Heb je FOEI gezien?

Geef een reactie!

Laatst in Drachten zag ik Job en Maurits in de fantastische voorstelling Foei!
En weer is Bonte Hond erin geslaagd om een heerlijke hilarische en o zo belangrijke voorstelling te maken.
Het was weer genieten van die mooie BonteHond signatuur.
Op naar de volgende!
Eva Pit - programmeur jeugdtheater over FOEI
mrt 2018
In FOEI van BonteHond proberen twee wetenschappers in een laboratorium te onderzoeken waar het kwaad zich precies schuilhoudt en hoe ze zich daarvan kunnen ontdoen. Want ze willen dolgraag ‘goed’ zijn, deze twee wetenschappers. Natuurlijk. Net zoals kleuters. En net zoals volwassenen trouwens. Maar dat het allemaal echt niet zo eenvoudig is, blijkt al snel.
Theaterkrant
mrt 2018
Maurits van den Berg en Job Raaijmakers spelen het tweetal met gevoel voor overdrijving, daarbij geholpen door het stripachtige geluidsdecor van componist Wim Conradi. Raaijmakers speelt zijn schoorvoetende underdogpositie vet uit en Van den Berg gaat net dat irritante maar zeer herkenbare tikje te ver in zijn begrip voor de jaloezie van zijn collega.
Theaterkrant
mrt 2018
Na een reeks absurde en kolderieke experimenten, waarin onder andere het ‘kwaad’ tot as vergruizeld in een urn wordt opgevangen en het volwassenpubliek op ludieke wijze wordt gewezen op zijn voorbeeldfunctie, ontspoort de boel prettig in een woedende rap waarin alle scheldwoorden ritmisch zijn weggepiept.
Theaterkrant
mrt 2018
Op uitnodiging van Theatergezelschap Bonte Hond mocht ik samen met mijn twee dochters van bijna 5 en 7 jaar oud naar de première voorstelling van Foei!
In de wachtruimte begon het spel der verleidingen al, zou je nou wel of niet aan de soesjes en spekjes mogen komen die daar onder de stulp staan? Wat zou dat gaan zeggen over de show van vanmiddag? De jongens die in het onderzoekslaboratorium werken zetten een geweldige theatershow neer. De timing, het verhaal, de herkenbaarheid bij het publiek, de verleidingen, de strijd van de mannen wie uiteindelijk het hoogste gaat scoren, de interactie vanuit het publiek, subliem gewoon. De meiden hebben genoten.
Ik weet nog steeds niet wie er uiteindelijk nou het hardst hebben gelachen in de zaal, de kinderen of stiekem toch de grote mensen?!
Foei, een absolute aanrader voor het hele gezin!


Jacqueline, Kidsproof Almere
mrt 2018
De twee spelers zijn vanaf de eerste seconde charismatisch, je kan gewoon niet stoppen met naar ze te kijken.
I Love Theater
mrt 2018
Niet alleen heel leerzaam voor kinderen, maar ook voor ouders, zodat zij ook in kunnen zien dat kinderen niet perfect hoeven te zijn in alles.
I Love Theater
mrt 2018
Slapstick vereist vooral een knappe timing. Job Raaijmakers en Maurits van den Berg zijn daar in regie van René Geerlings enorm bedreven in.
Annette Embrechts, De Volkskrant
mrt 2018
In FOEI onderwerpen ze zichzelf aan experimenten waarbij ze herkenbare verleidingen moeten zien te weerstaan, zoals het passen op andermans gebakje en het onderdrukken van het eigenbelang. Ondertussen ondermijnen ze de ander met vals spel, spiegelruiten, neparmen en slagroomgevechten. Tot grote hilariteit van het publiek. Dat leeft bij al deze jeugdvoorstellingen mee, alsof hun eigen jonge leventje ervan af hangt. Ze staan nog net niet op de banken. Dit is duidelijk hun opstand.
Annette Embrechts, De Volkskrant
mrt 2018
Ik vond het een hele hele hele leuke en originele voorstelling. Van mij krijgt FOEI een dikke 5***** sterren. Echt een aanrader!

Niobe (10 jaar)
Kinderjury Zapp Theaterpijs
apr 2018
Er was een groot raam waar je eerst niet doorheen kon kijken. Het decor leek op het eerste gezicht een beetje saai. Maar
dat leek maar zo. Dat heeft me verrast, de makers hebben er goed over nagedacht.

Niobe (10 jaar)
Kinderjury Zapp Theaterpijs
apr 2018
Ik vond het een superleuke voorstelling en ik vind het zeker een aanrader omdat het voor iedereen leuk is en het zit vol nieuwe ontdekkingen.
Ammie (11 jaar)
Kinderjury Zapp Theaterpijs
apr 2018
Ik vond het hilarisch! Ik was niet de enige die het leuk vond want ik zag de kinderen helemaal meegaan in het verhaal en zelfs de ouders deden mee. Kortom super!

Ammie (11 jaar)
Kinderjury Zapp Theaterpijs
apr 2018
Ik vond het een leuke en grappige voorstelling en mijn vader moest er ook om lachen.
Ik geef deze voorstelling 5 sterren.

Lene Mae Kee (10 jaar)
Kinderjury Zapp Theaterpijs
apr 2018
Wat ik leuk vond is dat het publiek ook een beetje werd meegenomen, bijvoorbeeld dat als iemand op z’n telefoon zat dat er dan een alarm afging. En het was echt een kindervoorstelling, bij sommige voorstellingen heb ik dat ik er niet heel veel aan vond, maar deze was echt heel leuk! Mijn complimenten voor de acteurs!

Simeon (11 jaar)
Kinderjury Zapp Theaterpijs
apr 2018
René Geerlings, Job Raaijmakers René Geerlings Wim Conradi Job Raaijmakers, Maurits van den Berg Judith Faas Remko van Wely Judith de Zwart Marlies Schot Klim Nelissen Kamerich & Budwilowitz
EDUCATIE BIJ FOEI
René
Geerlings
Voormalig
Artistiek
leider
Job
Raaijmakers
theatermaker
&
acteur
Wim
Conradi
muziek-
en
geluidsontwerper
Maurits
van
den
Berg
acteur
Judith
Faas
artistiek
directeur
Remko
van
Wely
lichtontwerper
Judith
de
Zwart
kostuumontwerper
Marlies
Schot
decorontwerper
Klim
Nelissen
technicus
Kamerich
&
Budwilowitz
fotografie
@BonteHond: Nieuws over:  Zapp Theaterprijs | Ja... hoe zeg je dat?| Recensie Revolution Starts Now | KIDD+ Happy Hour | FOEI e… https://t.co/s5HODVkd1M
#BONTEHOND
@BonteHond: Pssst! FOEI (5+) 4 mrt in première @kafalmere Ben jij erbij? Zeg het voort, maar stilletjes hoor #foei… https://t.co/sS3IZ6tDBo
#BONTEHOND
@BonteHond: @HumanitasAlmere Jaaa wij hebben er ook al heel veel zin in! #foeidevoorstelling Tot dan!
#BONTEHOND
@BonteHond: FOEI teaser No.2 De Vaas. FOEI - vanaf 4 maart in de theaters. #nietaankomen #afblijven #nietaanzitten… https://t.co/fWNEynMY0a
#BONTEHOND
@BonteHond: Stilletjes opstandig? Stiekem rebels? FOEI! ~~ Teaser #3 De Pen Kom 3 & 4 maart naar het premièreweekend van FOEI… https://t.co/tAka9tRPH4
#BONTEHOND
@Oostblok: RT @BonteHondAlmere: Stilletjes opstandig? Stiekem rebels? FOEI! ~~ Teaser #3 De Pen Kom 3 & 4 maart naar het premièreweekend van FOEI in…
#BONTEHOND
@Miranda: RT @BonteHondAlmere: Stilletjes opstandig? Stiekem rebels? FOEI! ~~ Teaser #3 De Pen Kom 3 & 4 maart naar het premièreweekend van FOEI in…
#BONTEHOND
@BonteHond: Nieuws over:  Première Foei | Start repetities Schoppen | Onder Water tour | BONTEHOND op Tweetakt | Leerlingen mak… https://t.co/fyEjEkmssW
#BONTEHOND
@BonteHond: Heb jij de teasers van FOEI al gezien? Misschien brengt het je op (goede) ideeën! Aankomend weekend première-weeken… https://t.co/3dvPNlidI1
#BONTEHOND
@NewtownFestival 2018: RT @BonteHondAlmere: Stilletjes opstandig? Stiekem rebels? FOEI! ~~ Teaser #3 De Pen Kom 3 & 4 maart naar het premièreweekend van FOEI in…
#BONTEHOND
Laden