Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Open call: werkplaats zakelijk leider

Uniek werk-leertraject voor zakelijk leiders bij FlevoLAB

FlevoLAB presenteert een nieuw initiatief voor iedereen die de ambitie heeft om zakelijk leider te worden, of zich hierin verder wil ontwikkelen: de werkplaats zakelijk leider. Het is een uniek werk-leertraject waar je bij toonaangevende culturele instellingen uit Flevoland aan het werk gaat en leert over alle aspecten van cultureel ondernemerschap. Ofwel, een uitzonderlijke kans om jou op te leiden tot de beste zakelijk leider, mede op basis van jouw eigen wensen!

 

Zakelijk leider: een vak volop in ontwikkeling

Zakelijk leider is een functie die de afgelopen jaren enorm ontwikkeld is, van bedrijfsleider die de wensen van de artistiek leider waarmaakt naar een cultureel ondernemer die samen met het artistieke team kansen creëert voor een optimaal kunstbedrijf. De werkzaamheden die een zakelijk leider verricht zijn dan ook enorm uiteenlopend. En dat terwijl het vak van zakelijk leider geen aparte opleiding kent. Zakelijk leiders worden veelal intern opgeleid, en stromen door vanuit functies als productieleider of publiciteit medewerkers.

 

Werkplaats voor ervaring en verdieping

De werkplaats biedt een traject aan van een jaar waar de deelnemers betaald aan de slag gaan bij een of meerdere partners van FlevoLAB. Dit zijn vijf Flevolandse kunst- en cultuurorganisaties: BonteHond, Suburbia, Vis à Vis, StandLAB en 2turvenhoog. De zakelijk leiders draaien voor maximaal drie dagen per week volwaardig mee in de bedrijfsvoering onder mentorschap van de desbetreffende zakelijk leider die zijn gehele kennis en netwerk ter beschikking stelt voor nieuw talent.  Daarnaast biedt de werkplaats een programma van verdieping en scholing aan, met opleidingsbudget op maat, intervisie tussen de deelnemers en themadagen met sprekers uit de praktijk.

 

Volop ruimte voor eigen ontwikkeling

Tijdens de werkplaats is er ruimte om een bijzonder activiteit te ontwikkelen: een festival, onderwijsproject of campagneplan. Deelnemers zijn verantwoordelijk voor dit project op gebied van financiën, conceptontwikkeling en marketing. Wij zijn dus echt benieuwd naar wat jij zou willen leren, en bekijken samen welk project en organisatie hierbij aansluit. Onder begeleiding van een persoonlijke coach gedurende het gehele traject op basis van jouw leerdoel.

 

Wie zoeken wij?

Ambieer jij een functie als zakelijk leider en wil je hiervoor de juiste vaardigheden op doen bij diverse gezelschappen? En wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van het Flevolandse kunst- en cultuurveld? Dan is de werkplaats zakelijk leider wat voor jou! Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die enkele jaren ervaring hebben in het organiseren van culturele activiteiten op professioneel niveau. Of je nu werkzaam bent als productieleider of in de beginfase van je carrière als zakelijk leider zit, het maakt voor ons niet uit, als je maar barst van ambitie. Iedereen is welkom om te solliciteren, als je dus maar nieuwsgierig, creatief en enthousiast bent om te investeren in het geweldige vak van zakelijk leider.

 

Interesse?

Sollicitaties voorzien van CV en motivatie kunnen tot en met 23 juni gemaild worden naar productie@bontehond.net In de motivatie zien wij graag een toelichting van wat jij specifiek zou willen leren en waarom deze uitdaging echt iets voor jou is. Er is komende seizoen plek voor 2 trainees, dus je motivatie zal leidend zijn in onze selectie.

Na de sluitingsdatum nemen wij contact op over de verdere voortgang. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 28 juni. Vanaf september 2021 is er ruimte voor het starten van de werkplaats. Het traject betreft een betaalde functie voor drie dagen per week volgens de CAO Toneel en Dans schaal VI.

Voor vragen kun je contact opnemen met Rianne Weide per mail via productie@bontehond.net of telefonisch via 06 51 92 16 49.

 

 

Over FlevoLAB

De werkplaats voor zakelijk leiders is een initiatief van FlevoLAB. FlevoLAB is een nieuw verbond ontstaan uit vijf belangrijke landelijk opererende cultuurinstellingen in Flevoland: festivalorganisatie 2turvenhoog, theatergroep Suburbia, theatergezelschap Vis à Vis, culturele broedplaats StrandLAB Almere en jeugdtheatergezelschap BonteHond. Samen maken we een grote stap vooruit om de ‘culturele (zee aan) ruimte voor talent en experiment’ in Flevoland duurzaam te ontwikkelen.

 

14 juni 2021
Laden