Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

KIDD

Kunst is dichterbij dan je denkt

BonteHond vindt dat kunst serieus moet worden genomen, net als rekenen en taal. Daarom is BonteHond de aanjager van twee kunst- en cultuurprogramma's in Almere; KIDD en KIDD+ om de nadruk te leggen op het belang van cultuureducatie. De leerlijnen zijn ontwikkeld voor zowel het primair als het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs. Kunst is Dichterbij dan je Denkt haakt aan bij de leefomgeving van de leerling en werkt met diverse kunstdisciplines. KIDD wordt breed gedragen door lokale onderwijs- en kunstinstellingen. 


KIDD maakt sinds 2021 onderdeel uit van Cultuureducatie met Kwaliteit Almere: een samenwerkingsverband van BonteHond en Collage. Expertise en jarenlange ervaring met scholen wordt gebundeld om scholen nog beter te kunnen begeleiden op het gebied van cultuureducatie. Een unieke samenwerking tussen kunst en onderwijs.  


Meer informatie over Cultuureducatie met Kwaliteit Almere is te vinden op: www.cultuureducatiemetkwaliteit-almere.nl  


De komende 4 jaar wordt er door BonteHond en Collage samengewerkt vanuit de gezamenlijke missie om de kansengelijkheid in het cultuuronderwijs te vergroten. Er worden nieuwe programma’s ontwikkeld op het gebied van taal, het voortgezet onderwijs en het bieden van cultuurinspiratie en -trainingen voor leerkrachten. 


Meer informatie over Collage is te vinden op: www.collage-almere.nl

Laden