Welkom bij BonteHond. Wij maken het minst volwassen jeugdtheater van Nederland.
(Of juist het meest?)

Corona

Thuis Theater, sketches, oefeningen en andere leuke dingen voor thuis

Het kantoor van BonteHond is tijdelijk gesloten en voorstellingen zijn geannuleerd. Dat is jammer, maar in deze tijden wel noodzakelijk. Ook wij vinden de gezondheid van de samenleving belangrijk en werken daarom vanuit huis, maar stilzitten doen we liever ook niet! Daarom kijken we graag wat we de komende tijd kunnen aanbieden om verveling tegen te gaan en iedereen alsnog wat theater, educatie en ander leuks thuis te geven. Kijk op deze pagina of volg onze Facebook en Instagram pagina's om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe activiteiten. En vooral: Zorg goed voor jezelf en elkaar!

BonteHond's Thuis Theater

In deze rare tijden is naar het theater helaas uit den boze. Daarom brengen we graag wat theater bij jullie thuis, door de komende tijd registraties van onze voorgaande voorstellingen vrij te geven! Voor iedereen die het theater mist, zich verveeld of er destijds niet bij kon zijn!

Bekijk de registraties door op de titel van de voorstelling te klikken:


FOEI (5+)

Foute voorstelling voor slechte kinderen


DIT IS GEEN THEATER (8+)

Alle zalen moeten leeg


KLUCHT (6+)

Een genante vertoning


LEGENDS (8+)

Een voorstelling over Larpen (Live Action Role Playing)

Een coproductie met Toneelschap Beumer & Drost


JUFFENBALLET (6+)

Over de geheime wereld achter het schoolbord.

Een coproductie met Maas theater en dans


VADERTJE & MOEDERTJE (6+)

Een sprookje maar dan anders


NIET HUPPELEN! (5+)

Theater voor het conservatieve kind

een coproductie met Stip producties


AAIPET (2,5+)

Een driedimensionale show met aaibare apparaten


TAVŞAN ARANIYOR (3+)

De Turkse remake van GEZOCHT: KONIJN door Atta Festival

Studio BonteHond

 

STUDIO BONTEHOND is een op hol geslagen Tv-kanaal in de traditie van Monty Python, Little Britain en Toren C maar dan gemaakt met Almere als decor en geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Over populisme, kinderamusement, nieuwe technologie en de gevaren van kunst. Over je hoofd boven water proberen te houden in angstige tijden en over houvast zoeken in kortzichtigheid. Met Studio BonteHond steken wij met veel plezier de draak met de moderne vertrutting.


BEKIJK HET KANAAL

LARPEN MET LEGENDS

Wie of wat wil je zijn? Ga je de rol spelen die men voor je bedacht heeft? Of schrijf je je eigen verhaal met jezelf als hoofdrolspeler? De mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk samen de educatiefilm en doe de opdrachten. Kom maar op met die LARP-foto's, video's en verhalen!


OPDRACHTEN


EDUCATIEFILM


LEGENDS is een coproductie van BonteHond en Toneelschap Beumer & Drost.

Laat je ons weten hoe het is gegaan?

FOEI Thuis Test

Hoe braaf is jouw kind? In deze thuis test kan je je kind testen op braafheid en zelfbeheersing? Wat heb je nodig? Een snoepje (of andere lekkernijen), muziek (bijvoorbeeld van onze spotify!), een stoel, teken- of verfspullen, papier. Bekijk samen de educatiefilm en lees de lesbrief.

En… Let the test begin!


TEST


EDUCATIEFILM

#DEZIJLIJN | DANS MEE

Doordat de première van DE ZIJLIJN aankomende zondag is geannuleerd, organiseren Bontehond en DOX een speciale digitale flasmob voor jou of voor je hele familie!


We hebben van de choreografieën uit de voorstelling een compilatie gemaakt en deze in 6 delen geknipt, elke dag komt er een nieuwe instructievideo uit waarmee je de choreografie zelf kan leren. Zo dans je elke dag mee met de dansers van DE ZIJLIJN en leer je de dans op je eigen tempo thuis. Deel vervolgens jouw versie van de dans met de hastags #DEZIJLIJN #BONTEHOND #DOX.

Op zondag 29 maart om 17:00 uur dansen we live via ZOOM met iedereen de hele ZIJLIJN dans. Een speciale digitale-flasmob-danschallenge-première! Want wat is er leuker dan samen dansen?


Inloop is vanaf 16:45 uur

Deelnemen en/of kijken kan via deze link: https://us04web.zoom.us/j/925338821

(Hiervoor moet je van tevoren ZOOM downloaden en installeren op je computer of telefoon)


Bekijk de onderstaande instructievideo's om de dans te leren:


DANS CHALLENGE - DEEL 1


DANS CHALLENGE - DEEL 2


DANS CHALLENGE - DEEL 3


DANS CHALLENGE - DEEL 4


DANS CHALLENGE - DEEL 5


DANS CHALLENGE - DEEL 6

Work it out

Het is belangrijk om gezond te blijven en niet de hele dag op de bank te hangen. Doe daarom thuis mee met deze workouts uit de workshop van EN DE WINNAAR IS... tegen bank-benen en bed-armen!

Bekijk de workouts door erop te klikken:


WORKOUT 1


WORKOUT 2


WORKOUT 3


WORKOUT 4


WORKOUT 5

KIDD vanuit Huis

KIDD stuurt kunstenaars de klas in. Om theater te maken, samen te zingen en te componeren, of met de hele klas een streetart-kunstwerk te maken. Maar nu even niet. Alles scholen zijn dicht en de kunstenaars en kinderen zitten thuis. Het KIDD-team bedacht daarom ‘KIDD vanuit Huis’ en vroeg alle kunstenaars die eigenlijk les zouden geven, een filmpje te maken met een opdracht uit hun KIDD-masterclass. Zo kunnen kinderen samen met hun ouders kunstlessen volgen en komen de kunstenaar niet in de klas, maar bij jou in de huiskamer! Zit jouw kind op een KIDD-school in Almere? Informeer bij de meester of juf want alle KIDD-lessen zijn gedigitaliseerd en kunnen vanuit huis gedaan worden.


EIGENWIJS KIJKEN


In het lesblok ‘Eigenwijs kijken’ maken de leerlingen kennis met kunst die geïnspireerd is op de natuur, de wildernis. Ze gaan naar buiten en ontdekken de natuur in hun eigen omgeving. Hoe ziet de wereld eruit als je zou kijken zoals een klein vliegje? Kinderen maken zelf een strontvlieg-kunstwerkje door materialen aan elkaar te verbinden.

Het lesblok is ontwikkeld door KIDD i.s.m. 2TurvenHoog ontwikkeld voor groep 1&2. De masterclass wordt gegeven door Chantal de Wolde.  


Digitale les


Voorbereidende lesbrief


Kunstenaar in huisMARKANTE BEWONERS


In dit lesblok maken de leerlingen kennis met Almeerse interieurs én hun markante bewones. Ze bekijken de woonkamers uit de foto-expositie Thuis in Almere van Bert Teunissen in Corrosia, en vergelijken dit met hun eigen woonkamers. In de masterclass transformeren ze zelf tot een markante bewoner. In een gecreëerde Almeerse huiskamer (d.m.v. een klein decor) krijgen de Markante Bewoners elk een eigen verhaal met attributen die tot leven komen. 

 Het lesblok is ontwikkeld door KIDD voor groep 7. De masterclass wordt gegeven door Sterre de Vries.


Digitale les


Voorbereidende lesbrief


Kunstenaar in huis

Kleuren

Pak je stiften, potloden, pennen, verf of krijt en kleur deze mooie PAK'M Kleurplaat in! Binnen de lijntjes kleuren mag, maar hoeft natuurlijk niet!

Ook leuk: plak 'm op een stuk karton en knip de tv en het scherm uit, dan heb je je eigen BonteHond Thuis Televisie om je eigen uitzending mee te maken!


DOWNLOAD DE KLEURPLAAT

Laden